Například cestovní kancelář Viktoria nabízí jednodenní zájezdy autobusem z Brna za 340 až 440 korun podle termínu. „Stále jsou volná místa, třeba na soboty devátého nebo šestnáctého prosince je volná i polovina autobusu,“ informoval operátor zákaznické linky.

Volná místa pro zájemce mají také zájezdy kanceláří, které nabízí portál Dovolena.cz. „Zájem je podobný jako v minulých letech. Trhy začínají v náš státní svátek, takže řada lidí míří do Vídně i na kratší dovolenou. Největší nápor čekáme, až se v ulicích naplno objeví adventní výzdoba. Klienti si tak vzpomenou, že se Vánoce blíží a že by si mohli na výlet do Vídně zajet s rodinou či přáteli,“ sdělila mluvčí Klára Majíčková.

V nabídce má portál zájezdy s cenou od 380 korun.

Rybářství Hodonín chová na Hodonínsku husy u čtyř rybníků. Ani zvyšující se počet hus před svatým Martinem nepokryje poptávku.
Husy jdou na dračku. Zájem je před svatým Martinem obrovský, hlásí farmy

Podle údajů cestovní agentury Invia ale zájem o Vídeň postupně opadá. „Největší nápor bývá na začátku prosince. Dříve po ní ale byla poptávka vyšší. Turisté nyní častěji cestují na vlastní pěst. Ještě větší zájem než o rakouskou metropoli je třeba o adventní Drážďany,“ uvedla za agenturu Lenka Romportlová.

Na návštěvníky Vídně letos čeká několik dopravních novinek. Rakušané osmého prosince otevírají nový pětadvacetikilometrový úsek dálnice A5, který zrychlí cestu do hlavního města. Také od začátku prosince zavádí elektronické dálniční známky, které se dají koupit na internetu.

Novinky čekají cestující i na železnici. Od desátého prosince začne do Vídně jezdit svými vlaky dopravce RegioJet. „Vypravíme čtyři páry vlaků denně. Jízdné bude od 170 korun,“ sdělil mluvčí firmy Aleš Ondrůj.

Konkurenční České dráhy do Vídně jezdí každou hodinu. Jejich jízdenky podle aktuálního ceníku stojí od 367 korun.

Zabruslit si pod otevřeným nebem v centru města? V Brně od listopadu bez problému. Zástupci městské části Brno – střed si letos pro lidi připravili ledovou novinku, venkovní kluziště přímo pod sochou Jošta.
Sklouznou se pod nohama "žirafy". V centru se má bruslit i ve třinácti stupních