Darovanými židlemi, postelemi či skříněmi od místních občanů či firem vybaví představitelé brněnské firmy Sako byty a další prostory určené pro ukrajinské rodiny.

Jako první přijel na brněnské výstaviště s komodou připevněnou na střeše auta Brňan Lukáš Stareček. „Do nábytkové banky pro občany Ukrajiny jsem daroval postel s polohovacím roštem, rustikální kredenc a skříňku,“ vyjmenoval na místě Brňan.

Tramvaje v Bystrci pojedou v budoucnu až na sídliště Kamechy, kam povede prodloužená trať končící v současnosti ve smyčce Ečerova.
Nový posun pro prodloužení šalin na Kamechy: záměru dali úředníci zelenou

Garantem tohoto projektu je primátorčin náměstek Petr Hladík. „Nábytková banka na pomoc ukrajinským rodinám bude fungovat tak dlouho, jak bude třeba. Aktuálně nám schází základní vybavení domácnosti, zejména stoly, židle, postele, ale třeba i kuchyňské linky, povlečení a matrace,“ upřesnil náměstek.

Provozní doba Nábytkové banky pro Ukrajinu je každý den včetně víkendu v čase od 12 do 18 hodin. Lidé tam krom nábytku mohou darovat funkční ledničky, mrazáky a pračky. Příjezd do Nábytkové banky je přes bránu číslo 4 brněnského výstaviště.