Do hodonínského lázeňského areálu to ale netáhne jen hosty na dlouhodobější pobyt a léčbu. „Líbí se mi akce Lázeňského kulturního léta, myslím si, že si vybere každý. Taky jsem vyzkoušel nový pavilon, takzvané Denní lázně, kde jsme se byli okoupat, vířivka byla bezvadná a sauna taky, doporučuji hlavně v zimě,“ řekl František Tománek z nedalekých Lužic.

Více v úterním Hodonínském deníku Rovnost

Spokojený je ředitel lázní Milan Sýkora. „Poslední sezona byla historicky nejlepší, při stávající kapacitě to už ani nemůže být lepší. Byla tak zakončena sanace lázeňského marazmu, který začal na konci roku 2012 změnou indikačního seznamu a omezení péče pro pacienty zdravotních pojišťoven,“ připomněl Sýkora.

Ilustrační foto.
Zmrzlé vinohrady? Ve Velkých Bílovicích a okolí až osmdesát procent

V hodonínských lázních tak loni nabíralo nové síly při dlouhodobých pobytech více než osm tisíc lidí. „Celkem lázněmi, díky tomu, že máme už i Denní lázně, prošlo téměř sto tisíc lidí, což je úžasné číslo pro lázně naší velikosti,“ upozornil ředitel s tím, že s podobně úspěšnou sezonou počítá i letos.

A tak připravili v Hodoníně několik novinek. Například v balneoprovozech v okolí van i lůžek uklidňuje regionální tématika vína, vinohradů a vinných sklepů. Novou terapií pro sezonu je rázová vlna. „Jde o akustickou vysokoenergetickou zvukovou vlnu. Je využívána při léčbě bolestivých onemocnění pohybového aparátu, a to převážně v ortopedii, revmatologii, neurologii, sportovní medicíně a rehabilitaci,“ sdělila obchodní náměstkyně Iva Kljunić Briešťanská.