Ta nyní modernizaci koupaliště projedná s veřejností. „Definitivní slovo pak bude mít zastupitelstvo,“ upozornil mluvčí.

Podle městského architekta Davida Hoffmana oslovili Kyjovští při plánování soutěže na přestavbu koupaliště nezávislé architekty, kteří mají zkušenosti z podobných projektů. Odpovědí jim byli celkem čtyři plány modernizace. „Devítičlenná komise pak většinově rozhodla o dalším rozpracování návrhu atelieru SENAA. Tento výběr je však spíše doporučující. Rozhodování pro nás bylo obtížné, protože architekti odevzdali velmi kvalitní návrhy,“ popsal výběr komise Hoffman.

Ilustrační foto.
Farář při slavnostech požehná bylinkám, lidé si prohlédnou výstavu odpadu

Přednostmi vítězného projektu jsou podle něj maximální zachování venkovní zelené plochy a propojení atrakcí koupaliště se sousedním městským parkem.

Úspěšný návrh přiblížil i jeho autor, architekt Václav Navrátil. „Snažili jsme se co nejvíce využít stávajících venkovních bazénů a provozního uspořádání koupaliště. Krytý bazén a zázemí jsou navrženy bez zbytečných prostor, které by stavbu pouze prodražily,“ popsal Navrátil.

Smrt na kolejích. Ilustrační snímek
Statistikám sebevražd v kraji vládne Hodonínsko. Na Znojemsku je případů nejméně

Možnou alternativu přiblížil i tvůrce dalšího návrhu, Zbyněk Zavřel z firmy K4. „Výhodou našeho projektu je prosklená boční stěna haly směřující do městského parku. Vnitřek je tak opticky spojen s parkem a výhled z plavecké části evokuje sportovní výkony, které se odehrávají uvnitř,“ popsal projekt Zavřel.

O své zkušenosti z koupaliště se podělila i Blanka Šalšová z Kyjova. „Koupaliště znám z brigád v bufetu i jako návštěvnice. V nejhorším stavu bylo podle mě zázemí pro pracovníky i návštěvníky. Ani bazény nebyly ideální. Nový návrh jsem viděla a líbí se mi,“ dodala.

JAN KUCHTA

Parkoviště. Ilustrační foto.
Nové parkoviště ve Veselí nad Moravou otevřou v pondělí