Ve směru Brno – Mikulov povede trasa přes Novou Ves, Drnholec, Novosedly, Dobré Pole a Březí. V opačném směru řidiči zamíří na Dolní Dunajovice, Brod nad Dyjí, Pasohlávky a Novou Ves.

Ve většině obcí se na uzavírku připravují. „Požádala jsem dopravní inspektorát, aby v Dobrém Poli snížili rychlost na třicet kilometrů v hodině,“ oznámila tamní starostka Jana Dmitrievová.

Policisté upozorňují obyvatele Drnholce na změnu přednosti v jízdě na křižovatce u hřbitova.

Kolona aut u mostu přes Nové Mlýny
Mamut přináší obavy i očekávání. Uzavírka děsí okolní obce, poté zmizí semafory



Pavel Čížek z Besipu objížďku jako velký problém nevnímá. „Oprav už bylo tolik, že si lidé na tyto trasy navykli,“ zmínil dopravní odborník.

O opravě mostu u Pasohlávek
Uzavření mostu přes vodní nádrž Nové Mlýny na silnici I/52 v obou směrech
Termín uzavírky: od půlnoci 25. do půlnoci 29. 11.
Objízdná trasa z Brna do Mikulova: Nová Ves, Drnholec, Novosedly, Dobrá Pole a Březí
Objízdná trasa z Mikulova do Brna: Dolní Dunajovice, Brod nad Dyjí, Pasohlávky a Nová Ves
Instalace provizorního mostu

Řidič Roman Mikulášek potvrdil, že se už nyní kvůli dopravě snaží silnici I/52 vyhýbat. „Doufám, že zprovozněním obou směrů dopravy se situace trochu uvolní,“ řekl Mikulášek.

Uzavírku způsobí stavba provizorního mostu, takzvaného Mamuta. „Bude nad stávajícím mostem,“ informovala mluvčí ředitelství silnic a dálnic Nina Ledvinová. Provoz na něm nebude nijak omezený. Rychlostní limit bude třicet kilometrů v hodině.

Objízdné trasy kvůli uzavírce mostu přes Nové Mlýny na silnici I/52 vedoucí na Vídeň. Zdroj: Policie ČRZdroj: Deník / Redakce

Otevření se dočká i most u Černé Hory na Blanensku. Podle Davida Fialy z ředitelství silnic a dálnic bude průjezdný sedmého prosince, a to bez dopravních omezení. „Stále ale bude potřeba dokončit úpravu povrchu. Musí to však kvůli počasí počkat až na začátek příštího stavebního období,“ vysvětluje Fiala.

Zchátralý most na silnici I/43 u Černé Hory.
Nový most na I/43? Termín dokončení v červnu 2019 vylekal obyvatele Černé Hory



Přes Černou Horu nyní vede objízdná trasa. Lidé se tak na otevření mostu těší. „Je to tu velmi nebezpečné, řidiči nedodržují třicítku a máme málo přechodů,“ upozornil místní Michal Tůma.

RADKA KONEČNÁ
JAKUB SEKANINA

Ilustrační foto
Objevili mamutí jatka. Při stavbě obchvatu a k překvapení archeologů