V soutěži se utkalo pětatřicet výrobců se 101 produkty. „Výherce v každé kategorii smí používat logo Regionální potravina," dodal Musil. To v minulých letech zvýšilo prodejnost oceněných potravin až o čtyřicet procent.

Místní potraviny soutěžily také ve Zlaté chuti jižní Moravy 2012, a to ve dvanácti kategoriích. Vítězové obou soutěží se často shodují.

Oceněné regionální potraviny

Regionální potravina Jihomoravského kraje 2012
Zavařené uzené maso, MASPRO, s.r.o.
Židlochovický Jihomoravák, Řeznictví - uzenářství Janíček - Čupa
Kozí sýr SEDLÁK, archivní eidamského typu, Eva Sedláková
Újezdský šáteček s náplní ROBI pikant, EUROBI, spol. s r.o.
Perníkový řez, Ing. Jarmila Křížová
Vyškovský Březňák, pivovar Vyškov
Tuřanské kysané zelí v slaném nálevu, AGRO Brno-Tuřany, a.s.
Moravský Podplameník, HRUŠÁK, Vlastimil Valášek Flamescook group

Zlatá Chuť jižní Moravy 2012
1. Pekárenské výrobky, Újezdský šáteček s náplní ROBI pikant 2. Cukrářské výrobky, Perníkový řez , Ing. Jarmila Křížová
3. Mléko a mléčné výrobky, Kozí sýr SEDLÁK,  Eva Sedláková
4. Maso a masné výrobky tepelně opracované, Zavařené uzené maso, MASPRO, s.r.o.
5. Maso a masné výrobky trvanlivé, Židlochovický Jihomoravák, Řeznictví - uzenářství  Janíček  Čupa
6. Ryby a rybí výrobky - neobsazeno
7. Zpracované a nezpracované ovoce a zelenina, Tuřanské kysané zelí v slaném nálevu, AGRO Brno - Tuřany, a.s.
8. Mražené výrobky - neobsazeno
9. Hotové výrobky - ostatní, Moravský Podplameník, Vlastimil Valášek Flamescook group
10. Ostatní potravinářské výrobky,  Med květový z Malé Hané,  Miroslav Mašek
11. Nealkoholické nápoje, Vyškovský Alkostop, pivovar Vyškov
12. Alkoholické nápoje (kromě vína), Vyškovský Březňák, pivovar Vyškov