„Jeden z důvodů byl fakt, že si chci udělat ve svých materiálech pořádek. Hodlám na blog dávat fotky, praktické informace, třeba doporučení na zajímavá místa, která zatím nejsou přeplněná turisty a kde si lze pobyt užít," přibližuje Sobotková. Připojí i tipy, kam si zajít na jídlo nebo kde se v cizině ubytovat.

První materiál už má téměř hotový a plánuje ho vložit na web co nejdřív. Bude o její loňské cestě po Srí Lance, kam se vydala s kamarádkou. Plánuje například odtajnit, jak je tam poslední den dovolené okradli. „Po Srí Lance jsem cestovala autobusem i vlakem. Nejsem typ, který by čekal na průvodce. Mám ráda osobní kontakt s tamními lidmi. Třeba ve Vietnamu jsem moc ráda jedla s místními přímo na ulici," zmiňuje Sobotková.

Právě návštěvu Vietnamu plánovala už od studentských let a ráda by se tam ještě vrátila. „Stát mě zaujal hlavně rozmanitostí a historií. Navíc mi přišel před dvěma lety takový neprobádaný. Nejvyšší čas tam jet, dokud místo ještě není tolik profláknuté," myslí si žena a zdůrazňuje, že tam mají nejlepší kávu, jakou kdy pila.

Ani na cestách však nezapomíná na práci. „Ve Vietnamu bylo bezvadné internetové wi-fi připojení," oceňuje šestačtyřicetiletá žena, která pracuje pro město jako redaktorka a stará se o propagaci.

V hlavě už spřádá plány na další cesty. „Láká mě Střední Asie, Uzbekistán, Turkmenistán či Kazachstán. V budoucnu chci jet na čtrnáct dní do Maroka," vyjmenovává Sobotková.

Její vášeň pro návštěvy cizích zemí propukla už na vysoké škole. „Tehdy jsem dělala průvodkyni v cestovní kanceláři. Ráda poznávám zemi, miluju gastronomii, cesty mám spojené i s ochutnáváním tamní kuchyně, vín a lokálních potravin," říká cestovatelka.

Kromě Asie procestovala i několik zemí v Evropě a také zajímavá místa v České republice. „Kdo má rád cestování, měl by rozhodně poznat svoji zem," míní budoucí blogerka.