Zábavné možnosti trávení volného času na návštěvníky čekají také na souši nebo ve vzduchu. „Pro děti budujeme vzduchové trampolíny, obnovili jsme také místnost pro kola, kterou jsme vybavili novými bicykly,“ doplnila Čáslavová.

Sezonu tam zahájili tradiční akcí minulý víkend. Na to nejlepší si ale lidé ještě počkají. Mohou navštívit třeba druhý ročník Festivalu radosti a života pod Pálavou, který se koná první týden v červnu. Kvůli častému pořádání akcí se provozovatelé kempů zamýšlí také nad dopadem na okolí. „Nově jsme zavedli systém vratných kelímků, abychom šetřili přírodu. Na výběr budou mít děti i dospělí čtyři druhy motivů,“ informovala Čáslavová.

Sezona kempů
• Kromě opravených sprch se lidé mohou v kempech těšit na zapůjčení elektrokol nebo si vyzkoušet vodní lyžování.

• V Pasohlávkách pro návštěvníky chystají novou slavnost Krýgl fest, která v září doplní tradiční ukončení závodů dračích lodí.

• Většina kempů má už otevřeno, hlavní sezonu ale každoročně zažívají až v letních měsících a se závody Moto GP.

Letošní sezonu zpříjemní návštěvníkům v kempu Alpa v Ostrovačicích třeba novými sprchami. „Nově jsme opravili pánské sprchy a kuchyňku,“ sdělila majitelka kempu Renata Kořínková.

Každoročně turisty vyhledávaná akce Moto GP na brněnském Masarykově okruhu pomalu plní rezervační kolonky už od začátku roku. „Na Moto GP máme hodně rezervací už obsazených,“ informovala o situaci Kořínková.

Stejnou situaci hlásí také v ostrovačickém kempu Oáza. „Kemp je momentálně prázdný, na Moto GP už máme ale několik rezervací od stálých zájemců,“ řekla za kemp Jitka Božková.

Lužánecký park v Brně. Ilustrační foto.
Lepší než Praha nebo Ostrava. Parků i zeleně máme dost, myslí si obyvatelé Brna

Podobně na tom je třeba kemp Hana ve Veverské Bítýšce. Ani v jednom z nich se nechystají letos zvedat ceny.

Stejně tak ceny nezvedají ani v Autocampu Obora. „Částky za ubytování jsme nezvedali asi patnáct let,“ sdělil provozovatel autokempu Roman Hájek.

Na vrchol sezony pro návštěvníky chystají také nové akce, třeba v Pasohlávkách se lidé mohou těšit na pivní slavnost Krýgl fest.

Ilustrační foto.
Vzácné varhany nebo izraelská večeře. Noc kostelů zavede i do bývalé autodílny