Úsek dálnice u Domašova na Brněnsku ve směru na Brno nevydržel teplotu přes čtyřicet stupňů a popraskal v sobotu. Na 167. a 169. kilometru tak vznikly schody. „Ihned jsme začali s opravami. Vyjmuli jsme původní betonovou desku a o víkendu místa opravili rychle tuhnoucím betonem," uvedla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Martina Vápeníková.

Podle policejní mluvčí Petry Vedrové bylo štěstí, že problém nastal o víkendu. „Díky slabšímu provozu se kolony tvořily jen nárazově a byly menší," konstatovala. Dodala, že ani žádné auto nebylo vážněji poškozeno.

Podle zjištění Rovnosti jsou místa nyní skutečně sjízdná bez problému. Horší to je na 187. kilometru ve směru na Brno, kde je kvůli opravám výtluků uzavřený pravý jízdní pruh.

Podle mluvčí Vápeníkové nebezpečí popraskání dálnice stále hrozí. „Pomůže jen celková rekonstrukce, kterou jsme letos začali," řekla. Dodala, že v současnosti dělníci pracují i na problémovém úseku z Velké Bíteše do Lhotky. Práce skončí do října příštího roku. (pj, zog)