Hlas Karla Gotta se u nás doma ozýval, co pamatuji. Mámu jeho písně prováděly od raného dětství a Mistr byl jejím oblíbeným zpěvákem. Když jsme se dozvěděly, že devátého března vystoupí v Brně, vstupenky byly rázem naše a onen sobotní večer jsme se zařadily mezi další šťastlivce, kteří si včas koupili lístky a putovali do brněnské DRFG arény.

Hana Ulrychová.
Kde je koncert Karla Gotta? vzpomíná Ulrychová na humor hudební legendy

Nepamatuji si, že bych kdy na jakémkoliv koncertu zažila, aby pěvce publikum přivítalo tak vřelým a dlouhým potleskem, jako vítali Brňané Karla Gotta. V publiku byli lidé všech generací a když Mistr začal zpívat, texty hitů si s ním zpívali všichni.

Brno 9.3.2019 - koncert Karla Gotta v brněnské DRFG aréně
Dokázal si udělat sám ze sebe srandu, říká o Gottovi Zonyga

Zcela na rovinu i z větší dálky bylo na Mistrovi poznat, kolik sil ho stojí stát před publikem. A přesto, když začal zpívat, nebo mezi písněmi k lidem promlouval, nebylo v jeho hlase po únavě ani stopy. Věnoval nám v hledišti veškerou energii. Jak řekla máma, která jako věrná fanynka zažila koncertů několik, jeho výkon byl perfektní jako vždy. Cítily jsme za ním precizní přípravu i to, že zpívá s opravdovou láskou.

Bučovický Karel Gott Josef Bouda nerad slyší, když ho někdo nazývá imitátorem. Imitace je prý spíš karikatura, on dělá revival.
Odešel hlas Československa, spojoval generace, říká zpěvák Gottových písní Bouda

Co se nám ale zapsalo opravdu do srdce, byl jeho přístup k publiku. Promlouval k nám laskavě, a z jeho slov bylo cítit nesmírný respekt k posluchačům a ke všemu, co dokázal. Kouzelnou chvílí bylo, když poznamenal, že mezi dívkami, které jeho písně doprovázely tancem, je i jeho dcera a objal ji.

Naposledy se rozloučit s legendou můžou Brňané od čtvrtečního rána. Své vzkazy připojí ke kondolenční listině od osmi hodin v sídle Českého rozhlasu Brno v Beethovenově ulici.
Mistrovi vzdají hold v kondolenční listině. Přijít mohou lidé do sídla rozhlasu

Nemůžu mluvit za stovky lidí, které na posledním koncertu Karla Gotta byly, ale myslím si, že jsme všichni nesmírně vděční, že jsme Mistra viděli.

Karel Gott
Pošlete nám vaši vzpomínku na Karla Gotta

Když jsme se s několika lidmi bavili o Mistrově úmrtí, přemýšlela jsem nad tím, jak to, že nás všechny tak hluboce zasáhlo. A došli jsme k tomu, že kromě toho, že šlo o člověka s obrovským talentem, byl vždy nesmírně lidský a přistupoval ke svým fanouškům s velkou pokorou a úctou. Přesně to bylo cítit i na jeho brněnském koncertu.

Zavzpomínejte na jedinečného Karla Gotta
Posílejte nám fotografie související s pohřbem Karla Gotta. Jak na něj vzpomínáte, jdete se s ním rozloučit přímo do Prahy? Nebo zapálíte svíčku ve vašem městě?
Zašlete nám vaše snímky na e-mailovou adresu webeditori.jm@denik.cz a pomozte vytvořit speciální pietní galerii, skrze kterou vzdáme hold zesnulé legendě české hudby.