Někteří lidé kvůli ní cestovali i několik desítek kilometrů. Například Marie Pospíšilová, která přijela z Brna. „Jsem velká obdivovatelka pana prezidenta. Přijela jsem ho podpořit a říct mu, že v prezidentských volbách mu dám stoprocentně hlas,“ řekla starší žena. Dodala, že do Bučovic se vypravila, protože prezidentovu návštěvu v Brně z časových důvodů nestihla.

Jeden z mužů při setkání s prezidentem vykřikoval, kterému se nelíbila kauza kolem Čapího hnízda. Prezident mu odpověděl, přestože už prostor pro dotazy skončil. „Byl jsem tam jen na kávě. A vy byste se měl naučit slušnému chování a nepokřikovat na lidi,“ řekl za potlesku většiny přítomných lidí Zeman.

Prezidentovo chování ocenila například Veronika Tichá. „Líbí se mi, že pan prezident je člověk jako my a zbytečně si na nic nehraje. Určitě ho budu volit,“ dodala mladá žena.

Prezident se v průběhu programu vyjádřil k případným předčasným volbám, k novinářům nebo ke své kandidatuře. „Všichni říkají, že dělám předvolební kampaň, ale já rozhodně žádnou nedělám,“ řekl Miloš Zeman.

Na závěr návštěvy dostal od starosty města Jiřího Horáka speciální dárkový koš. „Jde o koš plný potravin a dobrot. Ty jsou všechny přímo od nás z Bučovic,“ upozornil Horák.

Prezident Miloš Zeman zahájil 21. listopadu 2017 návštěvu Jihomoravského kraje. Dar dostal i od dětí z Klokánku.
Prezidentská návštěva, den první: předčasné volby Zeman nedopustí

Druhý den prezidentské návštěvy zahájil prezident Miloš Zeman ve Strážnici na Hodonínsku. Na setkání s prezidentem přišli jeho kritici s transparenty s nápisy jako "Stydím se za svého prezidenta", a červenými trenkami. Součástí programu bylo i setkání s význačnými podnikateli Jihomoravského kraje ve Strážnici, kde s nimi poobědval.  

Nejprve se hlava státu dopoledne setkala se zástupci Strážnice a odpovídala na dotazy místních občanů. Na debatu dorazili, i přes mírné sněžení, nejen Zemanovi kritici, ale i příznivci se zelenými kartami z lepenky. „Děkuji vám za podporu,“ reagoval prezident.

Na diskuzi došlo i na téma přijetí eura. „Jsem pro přijetí, ale nejprve musí Řecko vystoupit z eurozóny,“ vysvětlil Zeman.

Setkání si nenechal ujít ani Jiří Mrenka, který Zemana obdivuje. „Přišel jsem ho podpořit, protože mu moc fandím. Nechápu lidi, kteří na něj nadávají a doufám, že bude zvolený prezidentem znovu,“ uvedl.

Návštěvu prezident zakončil podpisem do pamětní knihy. 

V péči záchranářů skončil muž, který se ve čtvrtek večer naboural v brněnské Údolní ulici.
Sníh zasypal jižní Moravu. V noci klesnou teploty pod nulu, hrozí náledí

Ve středu Zeman navštívil Brno, kde jej přivítal jihomoravský hejtman Bohumil Šimek. Při rozhovoru prezident pochválil nízkou nezaměstnanost a vyšší mzdy. Největším problémem v kraji je podle něj zatím nedostavěná dálnice na Vídeň.

Na setkání se zaměstnanci brněnské firmy Trade Fides při diskuzi vtipkoval. „Práce prezidenta? Není vůbec fyzicky náročná. Pokud ovšem neprcháte před státním převratem,“ odpověděl Zeman na dotaz.

Návštěvu zakončil v Moravském Krumlově na Znojemsku. V pátek prezident návštěvu kraje zakončí v brněnské firmě Zetor a setkáním s lidmi v Letovicích na Blanensku.

Zbývající program prezidentské návštěvy v JMK: 
2. den návštěvy
čtvrtek dne 30. listopadu 2017
13:20 - setkání s občany města Strážnice
16:25 - příjezd před městský úřad Bučovice
16:35 - setkání s představiteli města Bučovice a starosty okolních obcí 
17:05 - setkání s občany města Bučovice na náměstí Svobody
17:40 - podpis prezidenta republiky do pamětní knihy města
dekorování praporu města stuhou prezidenta republiky
předání daru města prezidentu republiky  
 
3. den návštěvy

pátek dne 1. prosince 2017
10:40 - příjezd do společnosti ZETOR TRACTORS a.s.
11:20 - setkání se zaměstnanci společnosti 
12:30 - příjezd před městský úřad Letovice
13:10 - setkání s občany města Letovice na Masarykově náměstí
podpis prezidenta republiky do pamětního listu
dekorování praporu města stuhou prezidenta republiky
předání daru města prezidentu republiky
15:30 - tisková konference prezidenta republiky k ukončení návštěvy Jihomoravského kraje v Hotelu Pod Zámkem, Boskovice
 
Zdroj: hrad.cz (změna programu vyhrazena)