Stejně jako ve všech krajích také na jižní Moravě zazní pět velmi známých koled. Neznáte-li jejich slova, najdete je v zpěvníku Deníku Rovnost. A nic tak nebrání tomu, abyste se k nám přidali.

Stačí pouze dorazit na některé z míst v kraji, kde letos budeme zpívat. Loni poprvé jsme si koledy společně zazpívali v Brně a v Brumovicích na Břeclavsku. Letos se k brněnskému Zelnému trhu a Brumovicím přidala další místa: U Kaple v brněnských Kníničkách, náměstí v Pohořelicích na Brněnsku, ve Sloupu na Blanensku, v Mikulově, Hodoníně, Vyškově a Znojmě.

Akci nazvanou Česko zpívá koledy pořádají regionální Deníky, podporuje ji televize Barrandov, skupina E.ON a rádio Impuls.

Jak vypadalo dnešní zpívání, se můžete podívat už večer na webových stránkách svého deníku nebo ve čtvrtek v tištěném vydání Deníku Rovnost. „Loňské zpívání bylo velmi příjemné, věřím, že tento rok se k nám v magický den 12. 12. 2012 přidá ještě víc lidí. Na náměstích, v kruhu přátel nebo třeba jen doma," poznamenal šéfredaktor Deníku Rovnost Tomáš Herman.

Kde na jižní Moravě zpíváme:

Brněnsko:

Brno – Zelný trh

Brno – Kníničky, U Kaple

Pohořelice – Masarykovo náměstí

Blanensko:

Sloup – U kostela Panny Marie Bolestné

Břeclavsko:

Mikulov – Náměstí

Brumovice – u vánočního stromu

Hodonínsko:

Hodonín – Masarykovo náměstí

Vyškovsko:

Vyškov – Masarykovo náměstí

Znojemsko:

Znojmo – Horní náměstí

CELÉ TÉMA O AKCI ČESKO ZPÍVÁ KOLEDY NAJDETE ZDE