Podle mluvčí brněnských strážníků taková situace nastat mohla, protože silnice je v takzvaném režimu zvláštního užívání. „Znamená to, že je na zástupcích stavby, jak s vozidlem naloží. Zda ho například nechají odtáhnout a následně budou vymáhat poplatek za odtah, je plně v kompetenci stavbyvedoucího. Samozřejmě se může obrátit na strážníky, aby mu pomohli například kontaktovat majitele auta," uvedla mluvčí Tereza Kadrnožková.

Podobný případ se ve Francouzské ulici stal před necelými dvěma lety. Tehdy dělníci, kteří v ulici dělali výkopové práce, nevhodně stojící auto, shodou okolností velmi podobné tomu, kterébylo v ulici obklopené ploty nyní, obkopali.

Auto ve Francouzské ulici v Brně dělníci obkopali.
Auto zůstane stát na místě, vzkázal strážníkům majitel. Dělníci vůz obkopali

Zaměstnanci stavební firmy sice nejdříve informovali brněnské strážníky o překážejícím autě a snažili se sehnat majitele, ale protože ten nebyl ve městě a vzkázal, že vůz zůstane na místě, pracovali kolem něj. Odtah ani tehdy strážníci nařídit nemohli, jelikož část ulice, ve které auto stálo, byla rovněž v režimu zvláštního užívání komunikace.