A její mužský soupeř jí sportovně gratuluje. „Burger byl skvělý, ačkoliv asi bych si ho více vychutnala, kdybych měla více času. Bylo to hodně hektické,“ usmívá se vítězka.
Nad snědením dalšího burgeru si zatím váhá. „Uvidím, až se mi to srovná v žaludku," říká Kalhotková.
Na Burger Street Festivalu příchozí ochutnávají pokrmy z osmi burgáren s nabídkou více než dvaceti druhů burgerů. Mezi nimi i brněnský Pablo Escobar. „Děláme Jack Daniels Burger a Barbeque Burger. Všechny omáčky si vyrábíme sami, také bulky a maso jsou naše. Máme vlastní pekárnu i vlastního řezníka,“ zmiňuje za podnik Vladimír Večeřa.
Na své si přicházejí i lidé, kteří preferují vegetariánské pokrmy nebo bezlepkové pečivo .„Je tady hromada pálivých věcí, snažíme se uspokojit každého. Ale stejně vyhrávají klasické burgery s hovězím. Populární jsou však také lososové," jmenuje pořadatel akce Bedřich Snášel.
Tacos i belgické hranolky
Kromě burgerů návštěvníci festivalu zkouší i další pokrmy jako tacos, belgické hranolky nebo za čerstva pražené červy. „Chtěl bych, abychom měli na festivalu do budoucna i takový burger. Mohl by být s posypkou sušených moučných červů,“ netají se Snášel.
Pochoutky milovníci burgerů zapíjejí plzeňským pivem nebo pěnivým mokem z místních minipivovarů. Mohou ochutnat i v tomto období žádaný burčák.
Festivalu přeje počasí. Svítí slunce, teplota dosahuje skoro dvaceti stupňů Celsia. „Poprvé po třech letech neprší. Máme minimum omezení ohledně covidu. Poslední dva roky byly covidem hodně poznamenané,“ říká. Návštěvnost odhaduje za všechny tři dny festivalu mezi deseti a patnácti tisíci lidmi.