Jak jste se k podnikání s bedýnkami dostal?

Dělám to rok a půl, ale o zdravou stravu a nesmyslnost dovozu jídla přes půlku světa se zajímám dlouho.

Jsou bedýnky jen sezonní záležitost, nebo je prodáváte i přes zimu?

Takzvaná okurková sezona je na rozdíl od jiných oblastí naší prioritní. Lidé oceňují čerstvost, salát je například utržený jen před několika málo hodinami, než se dostane zákazníkovi na stůl. V tomto ohledu je zimní nabídka omezenější. Spousta farmářů má však dobré sklady a zelenina v nich vydrží dlouho kvalitní, především typy jako zelí, dýně, kořenová zelenina, řepa a podobně.

Dá se říct, že zájem Brňanů o regionální a bio potraviny stoupá?

Rozhodně, jen se podívejte kolik takřka každý měsíc vyroste nových prodejen se zdravou výživou nebo různými farmářskými produkty.

Umí lidé dodané potraviny zpracovávat?

V následujících týdnech chceme začít spolupracovat s jedním z portálů s recepty a dávat zákazníkům inspiraci.

Jak vypadá bedýnka právě pro toto roční období?

Jsme na vrcholu sezony. Skoro vždy jsou v bedýnce brambory a rajčata, dále to jsou okurky, papriky, saláty, cukety, ovoce i méně typické plodiny jako patizon, lilek, tykev a tak podobně.

Bedýnky na jižní Moravě a Vysočině

Článek o rozvozu bedýnek na Vysočině a na jihu Moravy, reportáž z ekofarmy Deblín a seznam obchodníků s bedýnkami v obou krajích najdete ve čtvrtečním vydání Deníku.