Silnice jsou totiž podle nich většinou holé, ale mokré. Pracovníci správy a údržby jihomoravských silnic navíc v devět hodin informovali, že sněhu rychle přibývá. Pozor si řidiči musejí dávat hlavně ve vyšších polohách a na lesnatých úsecích.

Silničáři navíc varovali na uježděnou a kluzkou vrstvu sněhu, která může být na silnicích v přírodně chráněných oblastech, kde je zakázaný chemický posyp. To platí především pro Bílé Karpaty na Hodonínsku, Moravský kras na Blanensku a okolí Vranova nad Dyjí na Znojemsku.

Policisté jen v Brně a na Brněnsku přibližně od desíti hodin do půl jedenácté zaznamenali osm dopravních nehod. Podle posledních informací se zatím všechny obešly bez vážných zranění.

Z předpovědi Českého hydrometeorolo­gického ústavu vyplývá, že teplota se ve dne bude pohybovat kolem bodu mrazu. „Od západu očekáváme smíšené, večer i dešťové, srážky, které mohou ojediněle namrzat," sdělil Petr Münster z brněnské pobočky hydrometeorolo­gického ústavu.

Meteorologové navíc sněžení a občasný déšť nebo smíšené srážky očekávají i zítra. „V noci budou slábnout a ustávat," uvedl Münster. Situace se nemá zlepšit ani ve čtvrtek. „Ráno a večer očekáváme na většině území sněžení," popsala předpověď na čtvrtek Jitka Kučerová z brněnské pobočky hydrometeorolo­gického ústavu.