Podle ní má plakát souvislost s jedním diskutovaným příspěvkem na facebookové stránce M!kulov. Je její správkyní. Jako politickou satiru to nebere. „Bylo to cílené převážně na mě. Zprvu jsem byla hodně naštvaná, pak jsem to přešla,“ dodala.

Nepovolené využití loga jeden z členů hnutí řešil na policii. Od podání trestního oznámení však upustil. Politička se nebojí, že urážející plakát poškodí reputaci hnutí. „Třeba tato neplánovaná reklama naopak při volbách pomůže,“ řekla Pelant Janatová.

Podle politologa Martina Bastla minimálně neuškodí. „Lidé to berou s nadhledem. Je to spíš záležitost autorů, kteří plakáty pomalovávají nebo tvoří,“ je přesvědčený.

Pozornosti restauratérů při obnově zámku v Ivanovicích na Hané neušla ani historická korouhev a makovice.
Záchrana chátrajícího zámku: na opravenou věž se vrátily hodiny, nově ji nasvítí

Ve Vyškově se zase vandal vyřádil na billboardu hnutí ANO, na kterém jsou tři kandidáti – lídryně Karin Šulcová, Ivo Chomoucký a Vladimír Turčan. Šulcové někdo do dekoltu nasprejoval nápis StB!, Chomouckého rameno zakrývá zvolání Bureš pudeš! A přes tělo Tučana stojí Šuman ne! „Samozřejmě nám to vadí. Bohužel s tím ale nic nenaděláme. Je zřejmé, že to není cílené na nás, ale na Andreje Babiše,“ okomentovala Šulcová. Jinde podobný útok nezaznamenala.

Útoky přes kandidáty v komunální politice na celostátního lídra jsou podle Bastla výjimečné. „Stávalo se to spíš v minulosti. Třeba se to týkalo ČSSD v době, kdy byl předsedou strany Jiří Paroubek a mezi lidmi budil vášně CzechTek. Vždy se tak děje v případě osobnosti, která vyvolává vášně a rozděluje společnost,“ vysvětlil Bastl.

Valtické vinařství Obelisk
Rozšíření města vína rozdělilo Valtice. Petici podepsalo 359 lidí