Na prvním videu je vidět, jak trolejbus jede po tramvajovém pásu a v křižovatce náhle vybočí ze svého směru vlevo a narazí do protijedoucí tramvaje. Na svém facebookovém profilu ho sdílel i starosta brněnských Bohunic Antonín Crha. „Bližší informace k videu ale nemám, jeho autor nejsem. Poslal mi ho člověk na facebooku,“ řekl Deníku Rovnost.

Video má k dispozici i drážní inspekce, která případ od začátku vyšetřuje. „Víme o něm. Záznam je z boku. Trolejbus uhýbá do levé strany, není vidět, co se stalo právě na té levé straně,“ uvedl mluvčí Martin Drápal.

Trolejbus a tramvaj se srazily v pondělí odpoledne v brněnské Křenové ulici.
Trolejbus se srazil s tramvají. 40 lidí se zranilo, ulice byla osm hodin zavřená

Policie pracuje s několika různými videozáznamy nehody. „Rozhodující budou výsledky znaleckého zkoumání,“ upozornil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Zatím je podle něj nejpravděpodobnější verzí technická závada na trolejbusu. „V tuto chvíli případ prověřujeme jako podezření z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti,“ sdělil Šváb.

VIDEO ZACHYCUJÍCÍ NEHODU:

Zdroj: zdroj: Facebook/Antonín Crha
Trolejbus se srazil s tramvají v pondělí odpoledne v brněnské Křenové ulici. Zranilo se zhruba čtyřicet lidí.
Den poté: několik lidí je po srážce vozů ve vážném stavu, dítě pustili domů

Při pondělní odpolední srážce se zranilo celkem čtyřicet lidí. Třináct z nich těžce. Zatímco trolejbus byl plný lidí, v tramvaji jel pouze řidič.

Brněnský dopravní podnik kontroly trolejbusů kvůli srážce zpřísňovat neplánuje. „Systém kontrol je tak precizně dostatečně propracovaný, že si neumím představit, co by mělo nastat. Nejprve je nutné dojít k závěru, jestli nastala chyba na straně řidiče či technická závada,“ poznamenal ředitel podniku Miloš Havránek.

Trolejbus se srazil s tramvají v pondělí odpoledne v brněnské Křenové ulici. Zranilo se zhruba čtyřicet lidí.
Upadlé kolo, uřezané šrouby? Příčinu nehody rozluští až znalci a výpovědi svědků

Havarovaný trolejbus podle něj byl po generální opravě, kterou absolvoval před dvěma lety. „Máme pravidelnou kontrolní prohlídku trolejbusů po čtyřech tisících kilometrech, což vůz zajede za měsíc. Po padesáti až pětapadesáti tisících kilometrů je střední prohlídka a následně asi po čtyřech stovkách tisíců kilometrů je generální oprava,“ popsal Havránek.

Druhé video ze zásahu zveřejnili jihomoravští hasiči v pátek v poledne. 

VIDEO NEHODY, JAK JI ZACHYTILI KRAJŠTÍ HASIČI: 

Zdroj: Youtube