Přitom za ubytování fanoušci většinou zaplatí víc. „Ceny pro tento termín zvyšujeme. V době Grand Prix máme všechny pokoje zabrané pouze zahraničními hosty,“ dodala Fuchsová.

Brno 29.7.2019 - nový pohár od Ondřeje Strnadela pro vítěze letošních závodů Moto GP
Přípravy na Velkou cenu: na okruhu už malují značení, představili i novou trofej

Ubytování v době brněnské Velké ceny
- kempy a hotely v době Velké ceny každoročně zdražují, přirážky se pohybují mezi 30 a 40 procenty
- například v Campu Alpa v Ostrovačicích na Brněnsku zájemce zaplatí za noc místo běžných 110 korun už 150, poplatek za obytný přívěs vzrostl oproti loňsku o jednu třetinu na šest set korun za noc
- Velká cena se koná od tohoto pátku do neděle.

V Campu Alpa v Ostrovačicích blízko automotodromu si lidé shánějí nocleh už v lednu. Za obytný přívěs zaplatí o dvě stě korun více než loni. Mimo závody stojí jeho stání stokorunu, v jejich termínu nově šest set.

Camping Hana ve Veverské Bítýšce přes velký zájem drží ceny stejné. „O ubytování je tradičně velký zájem, protože u nás ceny přes Velkou cenu nezvedáme. Žádná volná místa už nemáme, lidé je rozebrali rok dopředu. Nejsme příliš velký kemp,“ uvedla Hana Musilová z Camping Hana.

Brněnské kempy každý rok zaplní tisíce motocyklových fanoušků.
Konec Velké ceny: Bojíme se o existenci, říkají majitelé kempů

Zkušenější motocykloví fanoušci ví, že shánět ubytování před brněnskými závody na poslední chvíli se nevyplácí. Tak jako třeba Daniel Tscholl z Rakouska. „Nocování jsme s partou řešili už loni v prosinci, takže jsme v klidu. Ubytování máme zajištěné. Každý rok si pronajímáme stejný byt v centru města přes webovou službu Airbnb. Přijedeme do Brna už ve středu v noci a zpátky domů se chystáme v pondělí,“ řekl Rakušan.

ELIŠKA KOUKALOVÁ
LUCIE KOHOUTKOVÁ