Kriminalisté odmítají případ komentovat, proto Dubňanští o příčinách i způsobu smrti jen spekulují. „Slyšel jsem, že ho někdo čtrnáctkrát bodl. Někdo jiný zase říkal, že měl v těle čtyři průstřely," řekl jeden z dubňanských obyvatel, který si nepřál zveřejnit své jméno.

Není to jediná verze, která se včera mezi místními objevila. „Slyšela jsem, že ho někdo zbil a pak ukopal," řekla asi dvacetiletá dívka.

Policie případ vzhledem ke věku oběti odmítá komentovat. „Mohu pouze potvrdit, že od víkendu tam šetříme násilnou smrt mladistvého. Kvůli jeho věku nemůžeme podávat bližší informace," uvedla policejní mluvčí Petra Vedrová.

K případu se včera odmítl vyjádřit i starosta Dubňan František Tříska. „Nemám k tomu žádné informace. Ani nemohu potvrdit, že šlo o našeho obyvatele. Úmrtní listy dostáváme s týdenním zpožděním," řekl pouze.

Někteří lidé tvrdí, že smrt mladíka souvisí s drogami. A že ho možná zabil někdo z jeho kamarádů. „Někdo říkal, že to mohl udělat nějaký jeho kamarád, ale policie ho zase pustila. Jeho známí zrovna nepatřili mezi výkvět Dubňan," podotkl další z místních mužů.

Kriminalisté prý vyslýchali kamarády, sousedy i spolužáky mladíka. „Vím o tom, byl tam i náš kluk. Právě od něj jsem se dověděl, že se tady stala vražda," řekl muž.

Podle zjištění redaktorů Deníku Rovnost bydlel mladík s matkou a sestrou v jednom z dubňanských dvojdomků. U něj byl včera klid a na zvonění nikdo nereagoval. „Ještě v pátek jsem ho viděl, přijeli pro něj kamarádi. Další dny už u jejich domu zastavovali jen auta vyšetřovatelů," řekl jeden ze sousedů.

Podle něj byl mladík pracovitý. „Jezdil s kárkou pro sběr, aby měl nějaké peníze. Viděl jsem, že s kamarády kouřili, a cigarety nejsou zadarmo," uvedl důchodce ze sousedství. Smrt mladíka ho překvapila, ale nechtěl o ní spekulovat.

V jedné z místních restaurací včera lidé tvrdili, že mladík nezemřel násilně. „Viděl jsem fotku, a nevypadalo, že by kolem něho byla krev. Na průstřel nebo bodné rány bych to neviděl, ale přece jen ho mohli bodnout do zad," zamyslel se jeden ze štamgastů.

Fotografii pořídil důchodce, který mladíka našel kolem sobotního poledne v lese u Dubňan. „Ležel na zádech, měl na sobě černé triko a bermudy, kousek od něj ležel batoh s penězi i občankou," řekl důchodce.

Prý na něj volal, ale mladík nereagoval. „Ani se nehnul, zavolal jsem proto záchranku, ta už mu ale taky nedokázala pomoct," uvedl muž.

Psychiatr: Z dětí jsou stále větší psychopati

Kyjov, Dubňany – Dubňanský mladík se zřejmě stal obětí násilí. Podle některých místních vedou cesty za viníkem opět k mladým lidem. Kyjovský psychiatr a psychoterapeut Jaroslav Kliment k agresivitě mladých říká: "Z dětí jsou stále větší psychopati."

Z častých zpráv o násilí mezi mládeží vyplývá, že jsou mladí stále agresivnější. Je tomu opravdu tak?

Nasvědčuje tomu vývoj posledních let a absolutní politický marasmus. Celá společnost je tak agresivní, že se čeká, že někde vybouchne. Jde o celospolečenský problém, který se přenáší i na mladé. Celé řadě z nich chybí životní perspektiva. Zvláště v našem regionu s vysokou nezaměstnaností.

Více se dočtete v dnešním vydání Deníku Rovnost