Podle ředitele nemocnice Petra Svobody mu jedovatý alkohol nenávratně poškodil mozek a další orgány. „Oběh mu selhával už několik dnů. Vzhledem k mozkové smrti jsme už neprováděli další resuscitace. Byli jsme tak domluvení s rodinou," informoval Svoboda.

Na jihu Moravy je to druhý zemřelý, už minulý týden otravu nepřežil dvaačtyřicetiletý muž z Havířovska, kterého přijala znojemská nemocnice. Třetí jihomoravský otrávený zatím leží od soboty ve stabilizovaném stavu v nemocnici v Boskovicích.

Ve vyšetřování případu stále pokračuje jihomoravská policie. „Kvůli otravě devětadvacetiletého muže z Veselí nad obvinili hodonínští kriminalisté celkem tři lidi z trestného činu ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty z nedbalosti. Je to jedna žena a dva muži," uvedla policejní mluvčí Petra Vedrová. Podle ní jsou obvinění stíhaní na svobodě. Bližší informace ale policie zatím kvůli hledání hlavních viníků tají.

Činili se také krajští celníci. V úterý na Brněnsku zajistili vedle 23,5 tisíce cigaret také 53 litrů podezřelého alkoholu. Prověřují, zda se zbožím i přes prohibici majitel neobchodoval na černo, i zda alkohol obsahuje methanol.

Zdarma testovat na methanol si také stále nechávají své dříve zakoupené láhve i obyčejní lidé. Laboratoře placené jihomoravským krajem přijaly už 350 vzorků a otestovaly z nich 79. Větší množství nebezpečné látky zatím jen v jednom případě zaznamenala laboratoř brněnského Vysokého učení technického.