VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Vánoční cukroví podraží přibližně o třetinu. V nabídce je i veganské nebo raw

Brno /ANKETA/ - Linecká kolečka, marokánky i perníčky doslazené nektarem z kokosových květů. Objednat vánoční cukroví si lidé v Brně mohou od několika cukráren. Ve srovnání s loňskem si za něj připlatí.

7.11.2017 AKTUALIZOVÁNO 7.11.2017
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: Ludmila Orvošová

Cukrářství Martinák ve Veveří ulici zdražilo kilogram cukroví o téměř dvě stovky. „Loni jsme stanovili cenu už v říjnu a následně máslo zdražilo, takže jsme prodělali. Letos kilogram cukroví stojí 570 korun, ale lidem to nevadí. Rádi si zaplatí za kvalitu a domácí pohodu,“ sdělil provozovatel Vít Martinák.

Ceny v Kč za kg
• Martinák 570
• Kolbaba 579
• Raw cukroví 1190
• La dolce vita 560
• Větrník 590
• Pusinka 590
• Diana 550 za krémové cukroví, 420 za suché a marmeládové cukroví
• U mlsné kočky 465

Do konce listopadu přijímá objednávky tradiční cukrárna Kolbaba v centru města. „Pečeme nad rámec, takže i opozdilcům můžeme vyjít vstříc. Navíc máme volný prodej, kde lze cukroví koupit i pár dní před Štědrým dnem. Kilogram našeho balíčku s deseti druhy stojí 579 korun, zdražení lidem nevadí. Nabízíme klasické linecké cukroví, vanilkové rohlíčky, ale nově i kokosové úly, o které je velký zájem,“ řekl jednatel cukrárny Zdeněk Kloc.

Na zájemce o mlsání bez výčitek vsadila Lenka Skarupová, která oslovuje zájemce o své výrobky prostřednictvím internetu. Její cukroví je veganské a nepečené neboli raw. „Vyrábím jej z oříšků, pravé vanilky a doslazeno je pouze sušeným nektarem z kokosových květů. Zájem o něj mají především mladší lidé nebo sportovci. Letos zvládnu asi dvacet kilogramů,“ uvedla Skarupová.

Ve své kolekci nabízí raw verze klasického vánočního cukroví, ale třeba i úlky plněné kešu krémem. Kilogram stojí 1190 korun.

Objednávky přijímá také cukrárna La dolce vita v Josefské ulici ve středu Brna, kde stojí kilogram 560 korun. Cukrárna Větrník z Brna-Řečkovic nabízí kilogramový mix sladkostí ještě o třicet korun dráž.

Brňanka Sára Dvořáková si navzdory pestré nabídce raději upeče cukroví doma. „Zkoušela jsem objednávat, ale nakonec je lepší překonat lenost a upéct to tak, jak mi to chutná. Peču několik druhů. Samozřejmě perníčky, ale i kávové rohlíčky a citronové řezy,“ řekla.

KLÁRA VAŠÍČKOVÁ

Autor: Redakce

Pečete vánoční cukroví?

ANO

76 %

NE

24 %

Hlasovalo: 96

7.11.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Znojemští Orli. Ilustrační foto.

Góly z přesilovek chybí, ví hokejoví Orli před domácím zápasem s Villachem

Ilustrační foto

U Rakšic zahynul pod vlakem muž

Nahradí nabíječku i wi-fi. Chytrá lavička v Mikulově inspiruje další města

Jižní Morava - Je to dobrá věc. Tak hodnotí chytrou lavičku v Mikulově na Břeclavsku jeden z dvojice tamních youtuberů Pimps Karel Šrámek. Od listopadu stojí nová technická vymoženost u základní školy v ulici Hraničářů. Zájemci si tam mohou zdarma dobít telefon nebo se připojit bezdrátově na internet.

Vinařský kroj sklízí úspěchy. Od podzimu si ho objednalo několik desítek lidí

Jižní Morava - Desítky lidí si objednaly historicky první model vinařského obleku, který na podzim představil Svaz vinařů České republiky. Ušít si ho nechal například vinař z Pavlova na Břeclavsku Pavel Krška. „Fyzicky ho ještě nemám, ale určitě je to zajímavá věc, která by mohla přispět ke zvýšení pospolitosti vinařů,“ myslí si Krška, který je zároveň ředitelem Národního vinařského centra ve Valticích na Břeclavsku.

Tabla prvňáčků: představíme školáky ze Základní školy Lesonice

Jižní Morava – Spolu se začátkem nového školního roku odstartoval ojedinělý projekt Deníku, který má ambice stát se stejně oblíbeným a úspěšným, jako jsou například Miminka – pravidelné série fotografií novorozeňat z českých porodnic. Seriál s fotkami prvňáčků najdete vždy ve středečním tištěném vydání Deníku Rovnost.

Cyklisté se vyhnou ucpanému městu. Po sedmi kilometrech nových cyklotras

Břeclav - Hlavně bezpečí pro cyklisty slibuje sedm kilometrů nových cyklotras, které nyní vznikají na opravených hrázích kolem toku Včelínek a odlehčovacího ramene řeky Dyje v Břeclavi. Propojí cestu z centra města do místních částí Poštorná a Charvátská Nová Ves bez toho, aniž by musel cyklista projíždět pod náporem aut ucpanou Břeclaví. Hotovo má být už do konce podzimu.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT