Rej a přehlídka masek, oddechové cvičení pojmenované čchi kung, malý svatební veletrh i stále pokračující plesová sezona v podobě prvního volejbalového plesu. Taková je kulturní nabídka společenských akcí na nadcházející víkendové dny.

„Za doprovodu hasičů, hudby a koněm taženou vlečkou vyrazí dnes do strachotických ulic masopustní průvod. Masky budou od devíti hodin dopoledne procházet vsí a zvát všechny na večerní veselici. Ta začne v osm hodin v místním kulturním domě. Všechny přítomné pobaví skupina Duo Arkona a chybět nebude ani bohatá tombola. Kdo přijde v masce, bude mít vstupné za poloviční cenu,“ láká na večer účetní obce Anna Imrichová.

Relaxační oddychové cvičení čeká na zájemce od dnešního dopoledne v Rodinném centru Maceška.

„Od devíti do dvanácti jsme pro dospělé připravili protahovací cvičení čchi kung s lektorem Petrem Valentou. Zájemci nás naleznou v ulici Pražská v areálu mateřské školky. Vstupné je sto padesát korun. Druhá dnešní akce začne v jednu odpoledne a bude zaměřena na tanec s muzikoterapií. Vstupné je dvě stě padesát korun,“ popsala členka výkonného týmu Dagmar Entlerová.

Kdo se ještě nenabažil plesové atmosféry, může dnes vyrazit na 1. volejbalový ples. Ten se uskuteční v prostorách Lidového domu ve Znojmě. „Celý nápad vznikl mezi chlapy ve volejbalovém družstvu. Je to první ročník, takže uvidíme, jak se vše vydaří. Začátek jsme naplánovali na sedmou hodinu večer. Svoji hudbou pobaví skupina Vicomt. Všichni přítomní mohou také soutěžit celkem o dvě stě cen. Hlavní výhrou je sele,“ pozval jeden z hlavních organizátorů akce Pavel Chaloupecký.

Doplnil, že pokud se letošní ročník vydaří, chtějí z něj udělat tradici.

Milovníci soulové muziky si dnes přijdou na své v Hospůdce Na Věčnosti. Tam od osmi večer vystoupí nová třebíčská formace Soul Kitchen. Kromě vlastních písní zazní například světově známé hity Erica Claptona, Lennyho Kravitze, Alicie Keys, Michaela Jacksona, Jimiho Hendrixe a mnoha dalších.

Zítřejší den zpříjemní hotel Prestige, který pro všechny, kteří se chtějí inspirovat při přípravách svatby, připravil svatební den.

„Tento ročník pořádáme již potřetí. Program začne v jedenáct dopoledne, odstartuje ho zpěvák Jakub Pustina. Konec jsme naplánovali na čtvrtou odpoledne. Lidé uvidí krásnou přehlídku svatebních šatů, která začne ve dvě odpoledne. Dále nabídneme aranže svatebních tabulí, výstavu spodního prádla, šperků, dortů, cukroví a na programu bude i ochutnávka vín. Vstupné je zcela zdarma,“ pozvala Zuzana Vařeková z hotelu Prestige.

Zároveň s touto akcí se uskuteční i svatební hostina. „Od půl dvanácté do jedné hodiny nabídneme hostům brunch o několika chodech. Ten zájemce vyjde na dvě stě devadesát korun,“ upřesnila Vařeková.

TyfloCentrum v Moravském Krumlově ve spolupráci s cestovatelem Arnoštem Maderou připravili na zítřejší odpoledne cestovatelskou besedu. Začátek akce je ve dvě hodiny.