Protest pořádal v Brně spolek Společně Brno. „Naši zemi obchází virus. Působí všude. Ničí naši ekonomiku, postihuje naše školství a dokonce i zemědělství, ničí naši celou politiku. Máme tady virus. Jeho jméno je Andrej Babiš," uvedl na pódiu demonstraci za spolek jeho předseda Ondřej Zeman.

Organizátoři protestu zejména vyzývali lidi, aby se ptali současné vlády na řadu otázek, například na základě čeho vytvářela protipandemická opatření. „Chápeme nutná hygienická opatření, chválíme vládu za rychlou reakci, za opatření, která byla určitě na místě. Je ale potřeba se podívat na věc i z druhé stránky. Otevřou hobbymarkety, ale kostely zůstanou zavřená. Je to bizarní," poznamenala Hana Strašáková ze spolku Společně Brno.

Konflikt agresivních motorkářů s lesními dělníky v lese poblíž Sentic na Brněnsku.
Agresivní motorkáři při řádění v lese napadli i lesní stráž. Poznáte je?

Na pódiu vystoupil rovněž starosta Velatic Jan Grolich, který upozornil na chování vlády vůči samosprávám a problém odebrání peněz z rozpočtů měst a obcí.

Vojtěch Vašák z iniciativy Stojím za ČT poukázal na problematické volby do Rady České televize a důležitost veřejnoprávních médií.

Na pódiu vystoupili rovněž zástupci dobrovolníků, kteří v době pandemie šili roušky. „Dvacet tisíc roušek jsme dohromady našili pro ty nejpotřebnější, na které se vláda vykašlala," upozornila Monika Čtvrtníčková.

Stovky protestujících dokládaly svůj souhlas s projevy potleskem a skandováním Hanba!

Na Staroměstském náměstí v Praze se 9. června 2020 sešli lidé na demonstraci proti vládě a Andreji Babišovi.
Češi opět vyšli do ulic. Proti Babišově vládě demonstrovali lidé po celé zemi