Přípravě dezertů a buchet se věnovala už během studií. Život jí ale změnila až svatební cesta na Havaj. „Ochutnávali jsme tamní ručně dělané sušenky a pralinky. A nejspíš právě zde se zrodila moje touha živit se něčím, co člověk dělá od srdce. Metodou pokusů a omylů jsem se tedy pustila do přípravy prvních čokoládových pralinek,“ říká Herůfková, která se musela naučit i temperaci čokolády.

„Je to proces, kdy se formují krystaly tuků v čokoládě. Správně provedenou temperaci poznáte tak, že čokoláda je lesklá bez šedých skvrn a nedrolí se,“ říká podnikatelka.

Ve své provozovně v Čejči se věnuje i výrobě takzvané bean-to-bar čokolády. „To znamená, že nakoupíme ty nejkvalitnější kakaové boby, z nichž vyrobíme tabulku opravdu skutečné čokolády,“ uvádí.

Kvalita surovin je pro mladou cukrářku zásadní. „Sladkosti vyrábíme pouze z čerstvých a kvalitních surovin, bez přidaných barviv, aromat a rostlinných ztužených tuků. V našich výrobcích rozhodně nenajdete ani palmový tuk,“ ujišťuje cukrářka.Jitka Herůfková z Čejče na Hodonínsku.

Čokoládové lanýže nabízí i s netradičními příchutěmi, jako je vanilka a whisky, balsamico anebo chilli. Touha dělat věci i trošku jinak ji přivedla k výrobě i vlastního typu lanýže. „Je to vlastně kombinace pralinek a klasických čokoládových lanýžů neboli truffles,“ popisuje žena.

Důkazem kvality a skvělé chuti jejích výrobků je i ocenění na světové soutěži Academy of Chocolate v Londýně. „Za naši Belize 70 % single origin čokoládu jsme získali bronzovou medaili,“ říká pyšně Herůfková.