Pletené a háčkované v různých barvách. Vše poctivá ruční práce. „Velmi děkujeme paní Světlaně Rybářové, která darovala našemu novorozeneckému oddělení čepičky a bačkůrky pro miminka. Věci háčkuje a plete se svou maminkou a je znát, že je tato práce baví a dělají ji poctivě,“ poděkovali zástupci nemocnice za dar na sociální síti.

Odběr krve v Nemocnici Boskovice.
V boskovické nemocnici dochází krev: dárce žádají o pomoc

Světlana Rybářová žije v Letovicích na Blanensku a Deníku řekla, že o přílišnou publicitu nestojí. Porodnici podle svých slov pomohla ráda. „Největší odměnou pro mě je, že čepičky a bačkůrky udělají někomu radost. A třeba se najde ještě někdo další, kdo mě napodobí. V Boskovicích se mi před čtyřmi lety narodil vnuk a pamatuji si, že tam také dostal pletenou čepičku,“ usmála se žena, která je v důchodu a ruční práce jsou její hobby.

Do boskovické porodnice přitom její výrobky neputovaly poprvé. Asi dvacítku čepiček a bačkůrek už tam jednou přinesla. Její sestra a maminka pak podobnou výbavu vyrobily pro svitavskou nemocnici. „Přes epidemii koronaviru jsme zavření doma a člověk alespoň přijde na jiné myšlenky. Ruční práce mě baví. Dělám i korálky,“ dodala Rybářová. Pro boskovické novorozenecké oddělení už má rozpracovanou třetí várku pletených výrobků.