„Nejprve úředníka za skleněnou přepážkou slovně napadal, poté se pokusil přepážku vytrhnout. Když začal do skla bušit rukou, napomenul jej pracovník ochranky. I tomu vulgárně nadával a pak do něj začal strkat a vyzývat jej na souboj před budovou," popsala incident mluvčí znojemské policie Lenka Drahokoupilová.

Přivolaní policisté muže zadrželi a předvedli. „S podezřelým jsme zahájili zkrácené přípravné řízení, za výtržnictví mu soud může uložit až dva roky vězení," dodala mluvčí.

Podle ředitele znojemského pracoviště Úřadu práce Emila Čopfa se jeho lidé s přinejmenším slovním napadáním setkávají často. „Někteří klienti přichází s nereálnými představami, zatímco my se musíme řídit zákonem. Zejména na odděleních, které rozhodují o vyplácení peněz, proto vznikají konflikty, naštěstí častěji verbální," řekl Čopf.

Jak dodal, úřad spolupracuje s městskou i státní policií. „Jsme dohodnuti na spolupráci a v případě potřeby je voláme, častěji strážníky. Jejich přítomnost někdy pomůže uklidnit situaci, jindy konflikt vzplane tak rychle, že se už do jejich příjezdu situace uklidní," dodal Čopf.