Obžaloba Blažíčka vinila z ohrožení pod vlivem návykové látky. Přestože se Blažíček k činu přiznal, soud nakonec líčení odročil. „Je mi to upřímně líto. Byl to zkrat. V centru Znojma jsem s architektem, se který jsem řešil jednu stavbu, vypil dva až tři fernety. Pak jsem na hodinku usnul. Když mne vzbudil telefonát s naléhavou potřebou něco odvézt na stavbu, neuvědomil jsem si, co se předtím stalo a skočil za volant,“ uvedl před soudem Blažíček.

Bývalý místostarosta zdůrazňoval, že šlo o výjimečný exces. Navíc prohlásil, že je vážně nemocný a nyní nepije.

Za hustého sněžení na namrzlé vozovce dostala řidička smyk u Blatnice, auto skončilo na střeše.
Náraz do stromu, převrácené auto. Sníh potrápil řidiče

Obhájce Blažíčka připomněl dva případy odvolacího soudu, kdy soud přistoupil na jiné řešení, než potrestání verdiktem soudu.

Protože se při nehodě nikdo nezranil, Blažíček učinil všechny kroky k takzvanému odklonění trestního stíhání a navíc zaplatil škody, rozhodl předseda senátu Miloslav Nahodil o odročení hlavního líčení. „Obhajoba může do dvou měsíců doložit dohodu s pojišťovnou  a další dokumenty. Když vše doručí včas, může soud uvažovat o zastavení trestního řízení,“ řekl Nahodil.

Blažíček by tak byl potrestaný jinak. Peněžně při náhradě škody a zákazem řízení, což sám navrhoval. Několik let nebude smět řídit. Soud navíc požadoval složení celkové částky 130 tisíc korun. Trestní rejstřík by tak měl čistý.

Soudce v hlavním líčení mimo jiné zdůrazňoval, že až dosud byl Blažíček bezúhonný. „V záznamech má jen dva přestupky za rychlost,“ dodal Nahodil. Definitivní verdikt by měl padnout koncem března. Na šestadvacátého totiž soud líčení odročil.

Dopravu na D1 zastavily hromadné dopravní nehody.
Sněhová kalamita v Brně: hromadné nehody blokovaly D1 více jak tři hodiny