Chvíli předtím totiž řidič autobusu způsobil velmi nebezpečnou situaci, když předjížděl v místech před horizontem a navíc přes plnou čáru. V pondělí v sedm večer jel po silnici ze Znojma na Jihlavu a za obcí Kasárna začal předjíždět nákladní auto. Ve stejnou dobu jelo ale v protisměru policejní vozidlo. „Řidič autobusu neměl dostatečný výhled a přehled o situaci za horizontem. Aby nedošlo k tragickému střetu, museli řidiči v nákladním i policejním vozidle prudce brzdit a tím byli všichni ohroženi," informovala znojemská policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Naštěstí tento kritický manévr díky pohotové reakci zvládli a autobus se zařadil před nákladní auto. Dopravní policisté se ihned otočili a okamžitě se vydali za riskantně jedoucím autobusem. Zastavili jej v obci Olbramkostel. Za autobusem pak zastavil i rozezlený řidič náklaďáku. „Situace byla emočně velmi vyhrocená a jen díky přítomnosti policistů nedošlo k fyzickému napadení," popsala mluvčí.

Dopravní policisté uložili řidiči autobusu za tento závažný přestupek kauci deset tisíc korun. „K placení se však neměl a tvrdil, že tolik peněz u sebe ani nemá. Vezl dvacet rusky hovořících cestujících na letiště do Prahy. Když jim vysvětlil, že bez zaplacení kauce nemohou jet dál, rozhodli se situaci řešit. Aby mohli pokračovat v jízdě, složili se mezi sebou a řidiči požadované peníze půjčili," dodala Drahokoupilová.

Šestapadesátiletý muž zaplatil policistům určenou částku a nakonec odjeli.