„K pracovníkovi ostrahy přistoupil zezadu muž a odstrčil jej. Dvojice pak společně utíkala k zaparkovanému autu a nereagovala na výzvu k zastavení. Muž a žena nasedli do Škody Fabia a rozjeli se směrem do Rakouska," popsala mluvčí znojemských policistů Lenka Drahokoupilová.

Policisté ze Znojma právě dohlíželi na parkoviště před nákupním centrem. Bylo zjevné, že prchající dvojice má k úprku nějaký zjevný důvod. Naskočili tedy do auta a vyrazili za ujíždějícími. Zároveň spustili světelné i zvukové znamení, kterým jim dávali jednoznačně najevo, že má dvojice zastavit.

Pronásledování pokračovalo až do Rakouska a o spolupráci proto muži v uniformně požádali tamní kolegy. „Ti se na několika místech pokusili o zátarasy služebními auty, ale podezřelá osádka stále úspěšně unikala. Zběsilá jízda skončila až u městečka Laa an der Thaya, kde se policistům podařilo společně Škodu Fabia zastavit a obě osoby zadržet," popsala Drahokoupilová.

Nikdo naštěstí nebyl po cestě zraněný a nevznikla žádná škoda. „Vyšlo najevo, že se jedná o čtyřiadvace­tiletou ženu z Chebska a devětatřicetiletého muže ze stejného regionu. Oba jsou podezřelí z krádeží na Mostecku a Domažlicku. K tomu jim přibylo další podezření ze Znojemska. V autě již měli osm kartonů ukradených cigaret v hodnotě osmi tisíc korun," dodala policejní mluvčí.

Když se v úterý odpoledne vraceli s podobným lupem, zastavil je právě pracovník ostrahy nákupního centra. Na místě po jejich útěku zůstala jen taška plná nezaplacených cigaret. Žena i její společník budou podle policistů čelit dalšímu trestnímu stíhání.