Muže své o pět let mladší přítelkyně zavraždil v ubytovně, kde pár pobýval. „Odpoledne se dostal do jejich pokoje a přineseným nožem začal na posteli ležícího muže před očima manželky bodat do zad a do břicha,“ informoval policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Proti útočníkovi zasáhl nájemník z vedlejšího pokoje, který uslyšel křik. Muži vyrazil nůž z ruky, ten poté vyskočil z okna a utekl.

Záchranáři zraněného našli v bezprostředním ohrožení života. „Pacient měl mnohočetná těžká zranění. Ošetřili jsme ho a převezli do nemocnice,“ sdělila mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Truksová Zuchová. Muž zraněním v nemocnici podlehl. Bylo mu osmatřicet let.

Vrah se do pondělního dopoledne skrýval u příbuzných, kde ho vypátrali kriminalisté. „Při prvním výslechu přiznal, že neunesl ukončený milostný poměr, při kterém žena otěhotněla. Svou oběť několik dní před tím už jednou verbálně a fyzicky napadl,“ dodal Malášek.

Při pondělní pochůzce si všimli stoupajícího tmavého kouře ze zahrádkářské kolonie na Palackého vrchu. Hlídka brzy zjistila, odkud se dusivý kouř valil. Na místě hořela nejen suchá tráva, ale také část lesa a jedna ze tří chatek.
Hlídku strážníků zaujal stoupající kouř. Před požárem zachránili muže a kotě

Kriminalisté zahájili trestní stíhání pro trestný čin vraždy a podali státnímu zástupci podnět na vzetí do vazby. Pachateli hrozí vězení až na dvacet let.

O nešťastné události místní neslyšeli. „Jsem na mateřské dovolené. Chodím jen na dětské hřiště, a tam jsem nic nezaznamenala,“ řekla Eva Koupová.

Starosta Židenic René Novotný byl z informace nepříjemně překvapený. „Nevěděl jsem o tom,“ přiznal.

Stejné pocity měl i tamní místostarosta Petr Kunc. „Jsem mimo Brno, takže jsem to neslyšel. Ale je to šok,“ řekl.

Za poslední půlrok se jedná o šestou vraždu na jižní Moravě. Deník Rovnost před necelým měsícem informoval o vraždě pětačtyřicetiletého muže ve Znojmě. Z činu tehdy policisté obvinili dvaačtyřicetiletou ženu. „Podle dosavadních zjištění došlo mezi dvojicí k rozepři, která skončila smrtelným bodným poraněním. Obviněná žena se přiznala,“ sdělil už dříve policejní mluvčí Pavel Šváb.

Před třemi měsíci zavraždil při rvačce jeden muž druhého ve Vyškově. Tehdy za incidentem stály osobní spory. Pachatel se policistům sám nahlásil.

Vražda v Židenicích
• V brněnských Židenicích ubodal v neděli muž manžela své bývalé partnerky.
• Oběť zraněním podlehla v nemocnici.
• Pachatele druhý den dopadli kriminalisté.
• Vrah přiznal, že neunesl rozchod.
• Hrozí mu až dvacet let ve vězení.
• Letos se jedná o šestou vraždu v Jihomoravském kraji.