"Policisty tam na několik hodin zaměstnal šestatřicetiletý podnapilý cizinec, který při rychlém průjezdu zatáčkou nezvládl vypůjčený vůz, přejel do protisměru a silně narazil do zaparkované dodávky," přiblížil jihomoravský policejní mluvčí Petr Vala.

Jak však poznamenal, otřesený zjevně muž nebyl. "Z místa nehody se totiž pokusil bleskově ujet. Jenomže se záhy ukázalo, že i zpětný chod bude pro něj nepřekonatelný oříšek. Jakmile totiž zařadil zpátečku, vjel na chodník a naboural i zdi do rodinného domku," pokračoval v popisování nehody Vala.

Na snímku je Marian Kvarda u kapličky v zaniklé obci Ječmeniště na Znojemsku.
Likvidoval vesnici na Znojemsku, teď pomáhá bagrista s mapováním zaniklých obcí

Muž poté vyskočil z auta a utéci se snažil po svých. Naštěstí ho při následném úprku i se spolujezdcem zanedlouho vypátrali dopravní policisté. Těm cizinec nadýchal dvě a půl promile alkoholu. Navíc bylo zjištěno, že nikdy nevlastnil řidičský průkaz a že se svým kumpánem u nás pobýval nelegálně," dodal mluvčí.

Oba muži putovali do policejní cely a hrozí jim vyhoštění ze země. "Nyní šoféra prošetřujeme pro podezření ze spáchání trestných činů neoprávněné užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě odsouzení může být navíc potrestán odnětím svobody až na dvě léta," podotkl Vala.