„Hlídka, která kontrolovala ulici Mládeže si ve středu po osmé hodině večerní všimla, že žena z jednoho z domů vypustila na ulici psa, pak vrata domu zavřela a nechala jej volně pobíhat bez dozoru. Toto jednání zakazuje obecně závazná vyhláška města z roku 2012, která uvádí, že pes musí být na veřejném prostranství pod dohledem a přímým vlivem osoby, která jej venčí, a měl by být na vodítku nebo mít náhubek," uvedl preventista Petr Hladký.

V minulosti městská policie pravidelně řešila různá napadení osob i jiných zvířat právě takovými psy, kteří se venčili sami bez dozoru svého majitele. „Strážníci tedy počkali několik minut u domu, než si žena pro psa, který předtím stihl označkovat zaparkovaný skútr, přišla. Pak ženu upozornili, že porušila vyhlášku města, a zjistili její totožnost," doplnil Hladký.

Žena strážníkům tvrdila, že takto venčí psa delší dobu a nevidí důvod, proč by nemohla. „Doplnila to krom jiného slovy, že jestli to chtějí strážníci řešit, tak jsou ubozí. Jelikož tato žena s přestupkem nesouhlasila, nemohla to hlídka vyřešit na místě," přiblížil Hladký.

Případ proto poputuje k přestupkové komisi k dořešení.