„Když se hlídka městské policie nacházela na náměstí Svobody, které protíná hlavní tah na Prahu a Vídeň, všimla si cyklisty, který jel bez rozsvícených světel. Proto jej chtěla zastavit, tento přestupek s ním projednat a upozornit jej na rizikovost takového jednání vůči sobě i ostatním účastníkům silničního provozu," uvedl preventista strážníků Petr Hladký.

Jenže cyklista na pokyn strážníků k zastavení zareagoval pouze pousmáním a pokračoval v jízdě směrem do historické části města. „Strážníci se za cyklistou vydali se služebním autem, jenže cyklista jim přes opakované pokyny stále nezastavoval. Osudným se mu stal vyšší obrubník, na který najel a spadl. Pak už mu strážníci rychlým zákrokem neumožnili pokračovat v jízdě," popsal zákrok Hladký.

Muž s kolem nemohl svou totožnost hodnověrně prokázat, proto ho hlídka předvedla na oddělení republikové policie. „U tohoto čtyřiadvacetiletého muže, který byl v minulosti městskou policií pokutován za čtveřici přestupků proti veřejnému pořádku, provedli muži zákona orientační dechovou zkoušku, která byla pozitivní. Cyklista měl v dechu téměř jedno a půl promile alkoholu. Vzhledem k okolnostem si policisté případ převzali, cyklistovi hrozí u správního řízení až padesátitisícová pokuta," dodal Hladký.