„Jedná se o dvojici nezaměstnaných mužů ze Znojemska ve věku pětadvacet a pětatřicet let s bohatou trestní minulostí,“ řekla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Oba muži od začátku roku vyráběli a distribuovali pervitin na Znojemsku. Potřebovali ji pro sebe i na prodej, aby získali peníze na další výrobu a také na obživu. „Mladší z nich je totiž uživatelem asi deset let a starší z mužů necelý rok. Od ostatních výrobců se lišili především tím, že po sobě vždy řádně uklidili. Předměty, chemikálie a prekursory sloužící k výrobě omamné a psychotropní látky pečlivě ukrývali v jádru prostoru stoupaček přízemního bytu panelového domu,“ upřesnila Drahokoupilová.

Skrýš policistům pomohl vyhledat psovod Celní správy se služebním psem, speciálně vycvičeným k vyhledávání drog. „V bytě jsme zajistili chemikálie a předměty určené k výrobě pervitinu a také čerstvě uvařené dva gramy, které se pachatelé chystali prodat. To ovšem díky našemu rychlému zákroku nestihli a zbytek dne i noci strávili v policejní cele,“ uvedla mluvčí. Na mladšího pachatele podal vyšetřovatel návrh na vzetí do vazby. Trestní stíhání staršího pachatele bude na svobodě. Oběma mužům hrozí až pět let vězení. Letos znojemským policistům podařil odhalit již třetí varnu. Vloni policisté řešili celkem deset obdobných případů.