Ředitelka školy Josefa Omelková už s učitelkou ukončila pracovní poměr. „Nebudu se k tomu vyjadřovat. Rozhodli jsme se k rozvázání pracovního poměru, zatím dohodou,“ řekla Omelková pro TV Nova, která o případu informovala jako první.

Deníku Rovnost odmítla ředitelka školy věc jakkoli komentovat. „Je to vnitřní záležitost školy. Nemám důvod cokoli více komentovat,“ řekla Omelková.

Ani starosta Hevlína Antonín Pichanič nebyl sdílnější. „Jako zřizovatel je obec se situací obeznámena, ale víc vám neřeknu. Věc prověřuje policie a paní učitelka už na škole neučí,“ přiblížil první muž Hevlína.

Protože na učitelku podala trestní oznámení Univerzita Palackého, případ se dostal na stůl znojemským kriminalistům. „Tuto věc vyšetřuje od konce června oddělení hospodářské kriminality. Případem se zabýváme,“ potvrdila policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Ve dvě hodiny v noci hulákal na celou ulici opilec v Pražské ulici ve Znojmě. Lidé si na něj stěžovali, protože nemohli v klidu spát.
Opil se, hulákal a byl sprostý. Skončil na záchytce

O učitelku se zajímala také školní inspekce. „Problém kvalifikace zmíněné pedagogické pracovnice řešila Česká školní inspekce na základě dvou anonymních stížností v březnu a dubnu 2016. Tehdejší ředitelka na výzvu České školní inspekce doložila, že zmíněná vyučující absolvovala na Univerzitě Palackého v Olomouci,“ sdělil náměstek ústředního školního inspektora Ondřej Andys.

Jak dodal, je případné padělání dokladu o vzdělání věcí orgánů činných v trestním řízení. „Tedy nikoli školní inspekce. My jsme po opakované stížnosti z řad anonymních rodičů doporučili tehdejší ředitelce školy, aby vhodnou formou informovala o kvalifikaci učitelky i rodiče žáků,“ dodal.

Podle informací Deníku měla učitelka podobné potíže již dříve, když pracovala ve znojemské Základní škole JUDr. Mareše. Také tam se prokazovala falešným diplomem. Obvinění bylo nakonec staženo.

Vyjádření učitelky se Deníku nepodařilo získat.

Bioplynová stanice
Znečišťování přírody? Za prohřešky zaplatily loni firmy miliony