Podle informací redakce mělo k události dojít v sobotu kolem půl desáté dopoledne. „Devětadvaceti­letého pumpaře nabrali zloději na kapotu auta v okamžiku, kdy jim chtěl zabránit v odjezdu. Odhodili jej bokem do místa, kde byly palety. Případ vyšetřují policisté včetně kriminálky," řekla Znojemskému deníku Rovnost osoba seznámená s případem, která nechtěla zveřejnit své jméno. Redakce ho však zná.

Zraněný muž byl hospitalizovaný ve znojemské nemocnici. „Pacient je ve stabilizovaném stavu na chirurgii a bude mít traumatologické konzilium kvůli zranění pánve," sdělila v pondělí dopoledne mluvčí nemocnice Marcela Půčková.

Policie nechce k případu sdělovat bližší informace. „Mohu jen potvrdit, že se takovým případem zabýváme, ale další podrobnosti nebudeme z taktických důvodů zveřejňovat," konstatovala znojemská policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Mezitím se na sociální síti Facebook k události vyjádřila řada jeho uživatelů. Lidé řešili míru zranění pumpaře ale také to, v jakých autech se zloději pohybují. „Už nejezdí v modrém Renaultu, ale ve vínovém Opelu Vectra se slovenskou značkou," tvrdil v diskuzi skupiny, která se zabývá dopravou na Znojemsku, jeden z uživatelů.

Majitele čerpací stanice Marka Skoumala agresivita pachatelů šokovala. „Je to bohužel smutný obrázek této doby. Je do budoucna otázkou, máme-li vůbec za této bezpečnostní situace dál čerpací stanici provozovat," řekl Deníku Skoumal.

Naposledy odjeli bez placení z téže pumpy zloději pátého září. Pachatelé údajně mění auta i registrační značky, mezi kterými se objevují i značky slovenské. Tankují za dvanáct až osmnáct set korun. Případy ujetí od pumpy bez zaplacení se znojemští policisté také zabývají. „Šetříme všechny události v souvislosti s nezaplacením za pohonné hmoty, které nám obsluhy čerpacích stanic ohlásí. To se týká i případu ze soboty," potvrdila Lenka Drahokoupilová.

Podle informací, které redakce získala, se na čerpacích stanicích Znojemska stává asi jednou za dva měsíce, že řidič odejede, aniž by za benzin či naftu zaplatil.