V Litobratřicích totiž mají případ, kdy zloděj po vloupání do tamního kulturního domu kradl z připravené tomboly. Zlákaly ho především lahve s tvrdým alkoholem, které na místě popíjel a přitom usnul. „Během jednoho odpoledne jsme přijali dvě oznámení o vloupání do kulturního domu. První telefonát na linku 158 byl ve dvě hodiny. Po příjezdu na místo jsme zjistili, že se v budově nachází třiapadesátiletý spící muž. Dovnitř se dostal po rozbití okna a dveří. Terčem jeho zájmu se staly věci, které byly určené do tomboly. Část si nanosil k místu vniknutí a část ihned zkonzumoval. Vypil zřejmě dvě láhve různých destilátů a usnul," uvedla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Zloděj byl tak opilý, že nemohl chodit. Policisté s ním nemohli ani udělat dechovou zkoušku. „Se souhlasem státního zástupce jsme zadrženého muže převezli do protialkoholní záchytné stanice v Brně. Tam o půl čtvrté nadýchal 1,4 promile alkoholu. Ovšem podle sdělení lékaře se jednalo o velmi nízkou hodnotu na umístění v jejich zařízení. Muž tedy putoval zpět do svého bydliště, kde jsme ho po sedmnácté hodině propustili," doplnila mluvčí.

Tím ovšem kuriózní příběh nekončí. „O půl sedmé opět telefonovali z Litobratřic, že došlo k dalšímu neoprávněnému vniknutí stejným mužem do kulturního domu. To se však v budově nacházela obsluha baru, takže neměl příležitost nic odnést ani vypít. Muž z našeho regionu nadýchal po devatenácté hodině 3,3 promile alkoholu. Do druhého dne střízlivěl v policejní cele," přiblížila Drahokoupilová.

Muž je podezřelý z trestného činu krádeže spáchané vloupáním. „Poškozením zařízení a odcizením věcí způsobil škodu asi tři tisíce korun. Jedná se o muže, který byl za obdobný čin již odsouzený. Okresní soud Znojmo mu loni v březnu uložil trest odnětí svobody na deset měsíců s podmíněným odkladem na dva roky," doplnila mluvčí.

Uvedený případ se odehrál během posledního víkendu. Policisté o něm veřejnost informovala až v pátek. Přistižený muž bude čelit dalšímu trestnímu stíhání.