„Díky všímavosti jednoho člověka jsme v pondělí odpoledne dostali na linku 156 včas informaci o zjevně silně opilém muži, který se pokouší nasednout v Tovární ulici do auta a odjet," uvedl Petr Hladký ze znojemské městské policie.

Šestapadesátiletému muži se povedlo nastartovat a rozjet se až na druhý pokus. To už ale byla na místě motohlídka strážníků. „Muže hlídka zastavila po třiceti metrech jízdy. Nejdřív uposlechl výzvu strážníků, aby vypnul motor. Potom ale nechtěl vystoupit a navíc se pokoušel znovu nastartovat. Proto jej strážníci z auta vytáhli a přiložili mu pouta," pokračoval Hladký.

Dechovou zkoušku muž podstoupil až po příjezdu přivolané hlídky republikové policie. „Výsledek přesahoval tři promile. Případ nyní dále vyšetřuje police," uzavřel Hladký.

Mluvčí znojemských policistů Lenka Drahokoupilová upřesnila, že policisté raději řidičův citroën odklidili. „Řidiči zakázali další jízdu a auto odtáhli do policejního areálu. Řidiče, který nadýchal 3,49 promile také vyzvali, aby se za tři dny střízlivý dostavil na oddělení a své počínání vysvětlil," řekla Drahokoupilová s tím, že v posledních dvou dnech znojemští policisté řešili případy deseti podnapilých řidičů.

„Polovina z nich měla v krvi více než jedno promile, jeden řidiči dechovou zkoušku odmítl. Hrozí mu pokuta až padesát tisíc korun a zákaz řízení až na dva roky," doplnila mluvčí.