„Žena středního věku se stala obětí virtuálního nápadníka z Blízkého východu s nímž si několik měsíců psala. Jeho manipulativní komunikace však měla jasný cíl, vylákat z paní peníze. Chtěl ji například navštívit, ale neměl u sebe na tak dlouhou cestu dostatek financí. A mnoho dalších výmluv, návrhů a nápadů mělo vždy jedno společné. Potřeboval pokaždé poslat peníze,“ uvedla k případu mluvčí znojemských policistů Lenka Drahokoupilová.

Erika Řezníčková trpící svalovou dystrofií našla radost v malbě. Na kontě má už přes 350 obrazů.
Malovat pro druhé je větší zodpovědnost, říká malířka na vozíku z Hrušovan

Žena falešnému kouzlu podlehla a celkem mu poslala muži přes dva miliony korun. Padly na to veškeré její úspory i prodej rodinné nemovitosti. „Když oklamaná žena jeho podvodný vztah prokoukla, byla bez peněz a ze zoufalství se pokusila skončit se životem. To se jí naštěstí nepodařilo. A právě v souvislosti s tímto případem varujeme ostatní ženy, aby se nestaly obětí neznámých nápadníků na internetu,“ apelovala Drahokoupilová.

Varovala před různými legendami údajných amerických generálů, lékařů a ropných magnátů, kteří potřebují finanční pomoc. „Podvodníci tohoto druhu chladnokrevně působí na city nešťastných a opuštěných žen, které touží po romantické lásce a snaze někomu pomoci. Buďte obezřetné a neposílejte neznámým osobám peníze. Ty pak většinou nenávratně skončí na druhém konci světa,“ vyzvala policistka.