„Projekt se tedy zaměřuje na uspokojení té nejzákladnější lidské potřeby – potřeby nasytit se, která u těchto dětí není v dostatečné míře zajištěna," přibližuje na webu města Radka Růžičková ze znojemské charity.

Lidé tak v rámci projektu mohou přispět libovolnou peněžní částkou na bankovní účet 101 7777 101/0300. Jako variabilní symbol je třeba připsat číslo 602. Pro výběr peněz je k dispozici i nástroj na stránkách www.erapomaharegionum.cz, kde lze přispět díky jednoduchému mechanismu „klikni a daruj".

Výběr prostředků bude ukončen 6. ledna nadcházejícího ro­ku. „Chudoba, bída a sociální vyloučení jsou denní realitou i na Znojemsku. Pro děti ze sociálně slabých rodin je školní oběd skutečným luxusem. Ve svých rodinách se nesetkávají běžně s masem, rybou nebo ovocem," konstatovala Růžičková.

Podle ní nejsou výjimečné situace, že se děti doma nenajedí dosyta, protože v rodině žije více dětí a její příjmy to neumožňují. Rodiče navíc kupují hlavně levné potraviny, které nemají adekvátní výživovou hodnotu pro dětský organismus.