Z veřejné diskuse a elektronické ankety vyšlo sedm problémů, na kterých se shodlo nejvíce hlasujících. Lidé poukázali na potřebu dokončení obchvatu města a jeho napojení na Pohořelice, chybí jim celkový plán cyklistické dopravy a parkování a jejich zakotvení v územním plánu Znojma, poukázali také na nectění místních tradic, které se podle kritiků projevuje například v obnově znojemských parků či zvolené formě úpravy Divišova náměstí. Přejí si také, aby se pivovar pivovar stal společenským centrem a zařízením cestovního ruchu.

Na složité křižovatce ulic Rooseveltova, Palackého a dalších chtějí zřídit kruhový objezd, přejí si zbudování nové sportovní haly a vytvoření více pracovních míst, zejména pro absolventy. „Problémy nyní dostanou k projednání orgány města včetně návrhu řešení a stanovení odpovědnosti za jejich plnění," doplnila mluvčí radnice Zuzana Pastrňáková.

Starostu Vlastimila Gabrhela výstup ankety potěšil. „Zapojila se téměř tisícovka Znojmáků, což považuji za skvělou zprávu. Potvrzuje se totiž, že občanská společnost začíná opravdu fungovat a že naše kroky směrem k otevřené radnici míří správným směrem," sdělil sociálnědemokra­tický starosta a dodal, že vytyčené problémy považuje město za prioritní s tím, že radnice chce dál pokračovat i ve věcech, které považuje za důležité vylepšovat. „Jsou to například opravy chodníků a silnic či budování kanalizace v městských částech," dodal Gabrhel.

Opozice a pozorovatelé čtou výsledky ankety se smíšenými pocity. „Radnice, zdá se, objevuje Ameriku. Dělá gesta, v jejichž upřímnost příliš nevěřím. Problémy města by za čtyři roky už mohli znát. Výsledky jsou sice užitečné, ale například elektronická anketa nebyla zajištěná proti opakovanému hlasování," komentoval šéf občanských demokratů Pavel Kovařík.

Opozičního zastupitele Jiřího Kacetla výsledky anket potěšily. Není si ale jist, nakolik jsou vítězství otevřenosti. „Anketu i její výsledky kvituji s povděkem, jen nevím jestli není to není už předvolební cvičení. Je totiž za deset minut dvanáct a radnice si tři roky dělala, co chtěla, a na nic se neptala. Samotný konečný výběr témat je užitečný, jsem rád, že je mezi nimi například pivovar či parky a Divišovo náměstí," poznamenal Kacetl.

Předvolební tah a sbírání témat pro kampaně a programy viděl v celé proceduře politolog Jaromír Příkazský. „A je to možná docela užitečné, protože minule byly programy zpravidla dost obecné. Nedivil bych se proto, kdyby se některá vybraná téma objevila na podzim ve volebních programech, ne nutně jen nynější koalice," naznačil možné využití Příkazský.