Pršet bude o víkendu především v noci, kdy teplota spadne i pod bod mrazu. Přes den bude svítit sluníčko a přijatelných patnáct stupňů dovolí vytáhnout ze šatníků jarní oblečení.

Podle meteorologů bude na většině území kraje dnes ráno pršet. Očekávají se i bouřky, i když jen ojediněle. „Přes den vyčasí, obloha zůstane polojasná, v noci se ale ochladí až na mínus jeden stupeň Celsia,“ uvedla meteoroložka brněnské pobočky českého hydrometeorolo­gického ústavu Ivana Záluská. V pátek se ve dne vyšplhá teplota nejvýše ke dvanácti stupňům.

Podobně bude vypadat i sobotní počasí. „Tento den ale bude navíc větrný. Teploty v noci mohou klesnout až do mínus dvou stupňů Celsia. Ve dne se ale oteplí a očekáváme až šestnáct stupňů nad nulou,“ sdělila Záluská.

Od západu začne v neděli přibývat oblačnost a k večeru by měli podle ní Jihomoravané opět počítat s možnými přeháňkami. Teploměr jim přitom ráno ukáže kolem tří stupňů a odpoledne zas kolem patnácti nad nulou, ovšem bez sluníčka.

„Během velikonočního pondělí se bude počasí postupně vylepšovat, ráno ještě bude oblačno a odpoledne se teploty budou držet kolem třinácti stupňů,“ uzavřela meteoroložka.