„Druhá etapa kanalizace bude stát kolem třinácti milionů korun. Žádali jsme o dotaci, vše je na dobré cestě. Definitivní vyjádření ministerstva čekáme asi do měsíce,“ řekla starostka městyse Šárka Ježková.

Připojení dalších domů na stávající čistírnu odpadních vod téměř naplní její kapacitu. „Proto pracujeme na projektu její rekonstrukce. Odhad nákladů je kolem šestadvaceti milionů korun,“ podotkla starostka.

Zástupci obce také chystají dovedení zbývajících sítí k lokalitě chystané pro výstavbu rodinných domků. "Z devatenácti parcel je na prodej posledních pět. Předpokládám, že do konce roku budou mít všechny svého kupce,“ uvedla starostka.

V současné době jedná s příslušnými společnostmi o přivedení rozvodů elektřiny a plynu. „Voda, i splašková kanalizace je již připravena. K lokalitě připravíme také cestu,“ shrnula starostka.

Po prodeji zbývajících parcel městys vyčerpá stávající možnosti pro stavbu rodinných domků. „Pracujeme již na novém územním plánu. Máme vytipované dvě nové lokality, ale ani jedna z nich není zatím zasíťovaná,“ uzavřela starostka Ježková.