Takový byl první dojem, který v listopadu Znojmo udělalo na šestadvacetiletého Juliana H z Velké Britanie. Podobně jako tisíce dalších lidí si na internetu vede svůj deník - blog. Bloggeři tak nabízí zajímavý pohled na město očima cizinců.

Znojmo má ambici stát se jednou z nejvyhledávanějších turistických destinací v Česku. Dostat se ale do města může být pro cizince, kteří cestují na vlastní pěst, oříškem.

„The bus trip to Znojmo was from Hell!!!!,“ píše na svém blogu americká učitelka Kylowna Moton. Cestu do Znojma autobusem si vyzkoušela ze Žatce. Překvapilo ji to, co Čechy většinou s trpkostí přijímají. Koupit lístek dopředu je problém. Autobus muže mít bez vysvětlení i více než hodinové zpoždění a je lepší se před cestou nenajíst a nenapít. Na ty, kdo potřebují na záchod se nečeká.

Američanka ale měla nakonec štěstí. Další den se vydala na putování po vinicích. Tentokrát byl zážitek z cestování mnohem příjemnější.

Ti, kteří o Znojmě na svých blozích píší nakonec většinou objeví kouzlo historických památek, zajímavých výhledů na město i kaňon řeky nebo kvalitu vína.

 

Klikni pro vetší náhled


Zaujmou je ale i další věci. Například podivné nákupní městečko v Hatích. „Zapomeňte na Las Vegas! To je pravděpodobně nejbizardnější důsledek konce komunismu v České republice. Excalibur se stal oblíbeným cílem jednodenních výletů rodin z Rakouska. Rozhodně ale nejsou známkou dobrého vkusu,“ píše člověk, který na webu vystupuje pod přezdívkou tea610’s.

Znojmo v blogosféře nechává nejednoznačnou, ale zajímavou stopu.