Studenti se svoje nápady pokouší proměnit ve skutečnost. „Sejdou se s představiteli města a hledají způsoby, jak je řešit problémy, které je zajímají. Ve spolupráci s mentory zpracují konkrétní projekt,“ popsala Eva Dubová, předsedkyně pořádajícího sdružení Mezigenerace Eva Dubová.

Úvodní workshop projektu mají za sebou studenti ve Znojmě. K nápadům, na kterých budou nyní pracovat, patří instalace chytrých laviček. „Sloužily by k dobíjení mobilů, elektrokol, poskytovaly informace o počasí a daly by se využít i jako SOS tlačítka. Z projektu jsem nadšený, protože přináší rozvíjení dovedností mladých lidí,“ uvedl místostarosta Jan Malačka, který bude jedním z mentorů.

Studenti v Mikulově na dřívějším workshopu přišli mimo jiné s nápady na vylepšení parku v Novosedlech, uspořádání letní párty nebo vybudování dalších míst pro třídění odpadu. Hodonínští studenti usilují mimo jiné o parkoviště u nemocnice. „Všechny projekty představíme v dubnu. Nejlepší mohou získat deset tisíc korun na provedení,“ informovala Dubová. 

Podyjí. Ilustrační foto.
Podyjí přiblíží dvě nové knížky. Ukazují proměny za sto let