VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Dívejte na tu pěnu, libovali si pivaři. Pivní korbel lákal na domácí speciály

Hodonice /FOTOGALERIE/ – Parketem hodonického kulturního domu se skoro nedá projít, hloučky lidí jsou i v předsálí a pokuřující skupinky podupávají ve studeném pátečním večeru i před vchodem. Pokud nemají v ruce elegantní degustační sklenku, tak si alespoň o pivu povídají. Šestý hodonický Pivní korbel totiž přilákal stovky milovníků jedinečných, většinou doma vařených piv.

17.2.2018
SDÍLEJ:

Přátelé pěnivého moku zcela zaplnili kulturní dům v Hodonicích. Ochutnat pětatřicet převážně doma vařených piv jich přišlo na pět stovek.Foto: Deník / Moštěk Martin

Na okraji sálu stojí mezi ostatními návštěvníky rozprávějícími nad sklenkami s ležáky, speciály a všelijakými dalšími pivy i skupina děvčat, které na hodonickou ochutnávku přijely poprvé. „Pozvala nás kamarádka, tak jsme si řekly, že to vyzkoušíme. A dobře jsme udělaly, piva jsou zajímavá, stihla jsem ochutnat čtyři a všechny byly fajn,“ pochvaluje si výlet do Hodonic Andrea Růžičková.

Do rodné vesnice se po čase přijel podívat Pavel Kačal. „Už přes dva roky žiju a pracuju v Liverpoolu v Anglii, a když jsem se teď přiletěl podívat domů, rád jsem se zašel podívat. Jsem příjemně překvapený, velmi příjemná akce. A zajímavá piva,“ pochvaloval si rodák Kačal.

Naproti tomu Miroslav Chytil je už na Pivním korbelu pravidelným hostem. „Jsem tady už potřetí, protože je to zajímavé setkání. Domácí sládci vaří výborná piva, jen se podívejte na tu pěnu, to je úplně jiná kvalita. Myslím si, že úroveň stoupá. Jenom letos trochu smutně vzpomínáme na Rosťu Lattnera, který tuhle akci vymyslel a od loňska už tu s námi není,“ podotýká Chytil.

Svá piva nabízí hostům vedle dalších i Marcel Loun, který má k výrobě piva docela blízko. „Dělám ve sladovně, chlapi mi už léta říkali, že bych proto měl taky vařit pivo. Vařím tři roky, hlavně pro rodinu. Mně moje piva chutnají, doufám, že i návštěvníkům,“ usmívá se Loun.

Plný sál si spokojeně prohlíží hlavní organizátor František Latr. „Pivní korbel vymyslel bývalý předseda naší TJ Rostislav Lattner, který bohužel loni zemřel. Chtěli jsme ve vinařské obci udělat taky něco pro pivaře a za šest let se Pivní korbel dobře ujal. Loni jsme měli rekordních šest set návštěvníků, i letos jich je přes pět set. Ochutnávají pětatřicet piv od třinácti domácích sládků z blízkého i vzdálenějšího okolí a ze znojemského Městského pivovaru,“ popisuje Latr.

Autor: Martin Moštěk

17.2.2018 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Výroba - Výroba Montážní dělník 14 250 Kč Montážní dělníci elektrických a energetických zařízení. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 14250 kč, mzda max. 28500 kč. Volných pracovních míst: 17. Poznámka: Práce ve výrobě transformátorů , Kompletace komponentů dle zadaných instrukcí , dovolená nad rámec zákona - 24 dnů, dotované stravování, dotované horké nápoje, příplatky za práci na odpolední směně, příspěvky na cestovné, možnost vzdělávání a získání profesních průkazů, platné příplatky dle Zákoníku práce, moderní a příjemné pracovní prostředí, narozeninový dárek, firemní akce. Pracoviště: Tamura-europe limited, organizační složka-provozovna, Hakenova, č.p. 22, 669 02 Znojmo 2. Informace: Jolana Doletinová, +420 515 284 746. Doprava a logistika - Doprava a logistika Skladník 19 000 Kč Skladníci, obsluha manipulačních vozíků Skladník. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 19000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Práce ve velkoskladu hutního materiálu, fyzická zdatnost,po roce pracovní poměr na dobu neurčitou, znalost sortimentu vítána. Zaměstnanecké benefity: stravenky. Bližší informace p. Kotlařík, profesní životopis zalast na e-mail.. Pracoviště: Eika znojmo, a.s. čs, Evropská, č.p. 6, 671 81 Znojmo 5. Informace: Kotlařík, . Výroba - Výroba Strojírenští kovodělníci 20 000 Kč Strojírenští kovodělníci. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Obrábění kovových součástí na CNC strojích v požadovaných přesnostech. Požadujeme znalost čtení výkresové a výrobní dokumentace, práce s měřidly, kontrola přesnosti a kvality výrobku. Bližší informace p. Zásměta, 515´224 953, profesní životopis lze zaslat na e-mail.. Pracoviště: Ritek s.r.o., Kotkova, č.p. 3582, 669 02 Znojmo 2. Informace: Radoslav Zásměta, +420 777 131 110,515 224 953. Zemědělství, lesnictví a vodní hospodářství - Zemědělství, lesnictví a vodní hospodářství 15 000 Kč Pomocní pracovníci v rostlinné výrobě. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 15000 kč. Volných pracovních míst: 6. Poznámka: Informace telefonicky nebo e-mailem. Pracoviště: Almus s.r.o. - pracoviště suchohrdly u miroslavi, 671 72 Miroslav. Informace: Stehura, +420 776 886 879.

Zámek v Moravském Krumlově. Ilustrační foto.

Opravy jižního křídla zámku v Moravském Krumlově se přiblížily

Prvňáčci. Ilustrační foto

Naši prvňáčci: představíme školáky ze ZŠ Mládeže 3 ve Znojmě

Astronaut Feustel vyfotil Znojmo. Z oběžné dráhy ve výšce 400 kilometrů

Znojmo – Z paluby Mezinárodní vesmírné stanice ISS, která se pohybuje na takzvané nízké oběžné dráze nad Zemí ve výšce přibližně čtyři sta kilometrů nad zemským povrchem, vyfotil Znojmo americký astronaut Andrew Feustel.

Brownfield po Frutě? Na místě vyrostou nové obchody

Jižní Morava - Rozsáhlý areál známého podniku Fruta ve Znojmě, kde se až do roku 2002 vyráběly proslulé znojemské okurky, po létech pustnutí ožívá. Na prázdné pozemky, ze kterých již před lety zmizely veškeré výrobní objekty, vyjela těžká stavební technika. Mizí tak jeden z nejznámějších brownfieldů na Moravě.

Opilý narkoman na motockylu a požár v ostravském Albertu: zhlédněte videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku v pondělí 17. září 2018.

Vyrábí vlastní lanýže s whisky nebo chilli. Za čokoládu získala cukrářka medaili

Čejč - Vystudovala ekonomickou školu, přesto se živí výrobou čokoládových lanýžů a dezertů. Jitka Herůfková z Čejče na Hodonínsku se pro Deník Rovnost rozpovídala o svém sladkém povolání, se kterým jí pomáhá i rodina.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT