„Teď se chystáme na to největší hřiště, které bude v mateřské školce. Požádali jsme o peníze z nadace ČEZ. Uvidíme, jestli se nám je podaří získat,“ uvedl starosta obce Jaroslav Jenšovský.

Pokud by na peníze z nadace nedosáhli, hřiště by se snažili zaplatit z vlastních zdrojů. Začátek stavby si starosta zatím netroufá odhadnout.

„Chtěli bychom stavět v červenci a srpnu. V těchto měsících není mateřská školka tak vytížená a její provoz bychom proto narušili jen minimálně,“ dodal starosta.

Hned po dokončení této stavby by se dobšičtí zastupitelé chtěli pustit do dalšího hřiště. „Tentokrát by to mělo být v lokalitě ulice Na kopečku. Máme zpracovaný celkový plán na úpravu této ulice,“ vypočítal Jenšovský.

Součástí plánu je také stavba parkoviště se sedmnácti parkovacími stáními.

„Na tomto místě jsme už vybudovali parkoviště pro jedenačtyřicet aut. Úpravy se budou samozřejmě týkat i výsadby nezbytné zeleně,“ doplnil starosta.

Celkový plán týkající se úprav ulice Na kopečku budou zastupitelé projednávat na příštím zastupitelstvu. „Svolali jsme jej na desátého března,“ řekl Jenšovský.