„V současné době betonujeme základy a od prvního září začneme dělat hrubou stavbu. Dokončení tří bytových domů, které staví naše společnost, je v plánu na červen příštího roku,“ řekl majitel stavební firmy Petr Štěrba. Už nyní se hlásí první nájemníci a zájem o byty je obrovský. „Máme volných už jen pár bytů. Cena se pohybuje od devatenácti do jednadvaceti tisíc korun za metr čtvereční,“ dodal Štěrba. Třípokojový byt o rozloze přes devadesát metrů tak vyjde na téměř dva miliony korun.

Na nové byty se mohou těšit lidé i v Příměticích, kde má stavbu v režii další znojemská společnost. Jeden bytový dům už stojí, druhý bude dokončený v příštím roce a další tři začne společnost stavět následně. Také znojemští radní mají připravené místo, kde se rýsuje klidová zóna s několika domy. „Máme projekt na novou výstavbu v Oblekovicích na ploše asi dvacet tisíc metrů čtverečních,“ uvedl místostarosta Jan Blažíček.

Do konce roku chce město projekt nabídnout zájemcům. „Stavební prostor v Oblekovicích je určený na výstavbu rodinných domů a dvou bytových domů. Zastupitelstvo schválilo odprodej jako celek stavební firmě. Do konce roku by mohl mít areál nového investora,“ sdělila architektka města Znojma Alena Šrubařová.

Nový domov našli lidé také v bytech na Jarošově ulici. „Do devadesáti bytů se nájemníci začali stěhovat od konce loňského roku, teď už jsou všechny obsazené,“ řekl ředitel stavební společnosti VHS Stanislav Hahn.