O vítězi nyní rozhodují hlasující, čas na to mají už jen zhruba týden. Soutěž pořádá Nadace dřevo pro život, letos už po dvanácté. „Lidé, kteří budou hlasovat ve všech kategoriích, se navíc automaticky zařazují do soutěže o dvoudenní pobyt ve srubu v Apartmánech na vršku. Hlasování probíhá do 23. března. Výsledky letošního ročníku budou oznámeny na slavnostním vyhlášení na konci dubna,“ vybídla k účasti mluvčí nadace Martina Vokrouhlíková.

Zájemci mohou hlasovat v šesti kategoriích: Malé dřevěné konstrukce – realizace, Velké dřevěné konstrukce – návrhy, Velké dřevěné konstrukce – realizace, Dřevěné budovy – návrhy, Dřevěné budovy – realizace,, Dřevěné interiéry – realizace.

Desítky kamionů uzavřely v pondělí na půl hodiny silnici u hraničního přechodu Hatě na Znojemsku. Dopravci protestovali proti rekordním cenám nafty, opatření vlády jsou podle nich nedostatečná..
Dopravci zablokovali tah na Vídeň. Rekordní cena nafty nás ničí, protestovali

Spolu s veřejností hodnotí díla i odborná porota. Ta je složená z jedenácti odborníků z oblasti dřevěných konstrukcí, staveb, architektury a interiérového designu. Hlasující, kteří udělí hlas ve všech šesti soutěžních kategoriích, mají možnost vyhrát romantický pobyt v areálu Akademie Libchavy na dvě noci se snídani, pro dvě osoby, v hodnotě 3 190 korun. Srub je součástí ubytování a Apartmánech na vršku.

Podrobnou galerii se všemi stavbami si mohou zájemci prohlédnout na webu soutěže www.drevoprozivot.cz.